tervek Archchel 2020 Cseljabinszk Piarena

A Piarena vitorlái célba értek a Archchel 2020 versenyen


Java | 2017.01.03
A Piarena tervezte kongresszusi központ a legmagasabb szintű események megrendezésére is alkalmas. Ilyen esemény a várható BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) csúcstalálkozók és a közelgő Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) eseménysorozata.

A helyszín Cseljabinszk városa, melyet a Miass folyó oszt ketté. Az építkezés a folyó legkeskenyebb részén átívelő hídnál indul majd. A beékelt, ide épülő kongresszusi központ két szembe néző változó magasságú transzparens üvegvitorlát foglal magába. A nagyobb 150 méter, vegyes használatú épületrész terve kongresszusi teremmel, szállodával, irodaházzal, valamint VIP irodákkal rendelkezik. A kisebbik a folyó másik partjánál 61 méter magasan emelkedik, mely kiállítási csarnokoknak és rekreációs tereknek fog otthont adni.

A ház szerkezete is ütős, és várhatóan igazi látványos építészeti ikonjává válik a városnak. A struktúra görbülete a folyó ívét képezi le. A kerttervezésnél a telepítésekhez parametrikus rács mintázatú paralelogramma képezi az alapot, hozzáillő kerti bútorokkal.


Forrás: Inhabitat.com  / ArchDaily.com

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások