hír

Egy kicsit gonosz


sebesp | 2017.01.04
A Bored Panda összeszedett a világból csaknem száz olyan épületet, amelyeket szerintük rémisztő kinézetük miatt bármelyik főgonosz otthonául választhatna. Az összeállításban Zaha Hadidtól a szecesszión át Makoveczig senkit és semmit sem kíméltek. Utóbbi is jelenleg szép helyezéssel büszkélkedhet az olvasók szavazata alapján.

A világ minden szegletében találni rémisztőre sikeredett modern illetve kevésbé modern épületeket, diktatúrákban és demokratikus országokban, fejlett nyugati és kevésbé fejlett keleti nagyvárosokban egyaránt.

A Bored Panda szavazásán szerda délelőtt a philadelphiai városháza vezetett a sötétben rémisztő sárgán világító toronyórájával és hullaszínű falaival. A tíz legjobb között szerepelt még egyebek mellett a berlini egykori gyógyszerkutató intézet csupa beton, ágyúcsőszerű kinyúlásokkal csúfított épülete, a glasgow-i Riverside Museum, kilencedik helyen pedig a paksi, Makovecz-féle Szentlélek templom.

Nem az első eset, hogy a paksi templomot ijesztőnek találják. Korábban a The Daily Dot állított össze egy hasonló listát.


Forrás: HVG.hu
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások