hír Magyar Építőipari Szakemberek Közössége szakmai biztosítás

Kedvező szakmai biztosításról tájékoztat a MÉSZK


droID | 2017.02.08
Az építőipari kivitelezők kötelező felelősségbiztosítására nem voltak felkészülve a biztosítók, a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége ezért kedvezményes csoportos felelősségbiztosítási programot indított az építőipari szakemberek számára.

A tájékoztatás szerint ettől az évtől minden fővállalkozó építőipari kivitelezőnek felelősségbiztosítással kell rendelkeznie már a kivitelezési szerződés megkötéskor, a januárban hatályba lépett kormányrendelet kiterjed a családi házak építésére és a felújításokra is.

A rendelet céljával egyetért a szervezet, de a piacon elérhető biztosítási díjakat irreálisan magasnak tartotta, főként a kisvállalkozások esetében – fejtette ki Markovich Béla, a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségének alapítója, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A kormányrendelet szerint több kritériumnak is meg kell felelni. Egyrészt tevékenységi felelősségbiztosítással kell rendelkezni, amely a harmadik személynek okozott dologi vagy személyi sérülésekre terjed ki, másrészt szükséges szolgáltatói felelősségbiztosítás, amely az esetleges hibás teljesítés miatti károkra terjed ki – jelezte.

A szervezet tájékoztatásában felhívta a figyelmet: a Colonnade Biztosítóval együttműködve készült el a szakemberek igényeire szabott, kedvező csoportos biztosítási megoldás.

A kedvezményes biztosítást minden magyar építőipari szakember, valamint kivitelező vállalkozás igénybe veheti, amely csatlakozott vagy csatlakozik a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségéhez.

A tájékoztatás szerint jelenleg 336 tagja van a tavaly júniusban alakult közösségnek, 60 százalékban cégek, 40 százalékban egyéni vállalkozók. Az összefogás legfontosabb célja, hogy javítsa a szakemberek elismertségét Magyarországon, illetve segítsen kiadásaik csökkentésében és bevételeik növelésében. Több szolgáltatóval is együttműködnek, a közösség tagjai egyebek mellett telefontarifa-kedvezményt, kedvezményes üzemanyag-vásárlási lehetőséget, valamint online megjelenési lehetőséget is kapnak.

(MTI)

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások