hír rendezvény képzés 300 konferencia építési jog

Példátlan szakmai érdeklődés a webináriumon – a rendőrség is kiszállt


Csépé
921 regisztrált résztvevővel, több mint ezer jelentkezővel a 300 négyzetméter – Konferenciát és országos webináriumot joggal nevezhetjük minden idők legnagyobb érdeklődéssel kísért építészeknek szóló magyar rendezvényének, főleg, ha tekintetbe vesszük a nem regisztrált résztvevőkkel 1700 fölé kúszó teljes létszámot!

Igazi „multiplatform” rendezvény volt a múlt csütörtöki: a konferenciahelyszínen kívül hét vidéki megyeszékhelyen (Székesfehérváron, Szolnokon, Miskolcon, Kaposváron, Szombathelyen, Nyíregyházán, Békéscsabán) a megyei kamarák jóvoltából közösen tekinthették meg a tagok a szakmai előadásokat, míg egyénileg is több mint négyszázan regisztráltak a közvetítésre. A szokványos konferenciáknál interaktívabb formának köszönhetően ötvennél több kérdés érkezett az előadókhoz.

Az érdeklődés természetesen elsősorban a tematikának és az előadóknak szólt: Hajnóczi Péter MÉK-elnök, Turi Attila MÉK-alelnök és Gáts Andrea kamarai szakjogász a január egytől ismét változó bejelentésekről, a településképi arculati kézikönyvről, és a tervezők kötelező felelősségbiztosításáról beszéltek. Az esemény szponzorai – a Swedsteel–Metecno Kft., a Prefa Hungária Kft., a Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft., a Bauder Kft. és az Icopal Kft. – elsősorban a tetők szakszerű kialakításához adtak további ismereteket, ami természetesen szintén a jog- és szakszerű tervezést szolgálja. A cégek, a kamarák, a szervező Artifex Kiadó és Build Communication Kft. összefogása kellett ahhoz, hogy a vidéki résztvevők és a kreditpontot nem igénylők számára a közvetítés ingyenes lehessen. Sajnos a konferencia jogi előadásai nem hozzáférhetők (a jogi környezet várható újabb változásai miatt az előadók nem járultak hozzá a rögzítéshez), a céges előadások itt megtekinthetőek:

Első rész:

Második rész:


A vidéki kamarák közül egyébként ki-ki lehetőségei szerint tudott kisebb-nagyobb helyszínt biztosítani, így volt helyszín, ami már hetekkel előre betelt, míg a kényelmes moziszékeket, hatalmas mozivásznat és kitűnő ellátást biztosító szolnoki helyszín még a szomszédos kamarákból is szívesen látta a résztvevőket. (Itt történt az esemény legbulvárosabb jelenete is, amire a címben utaltunk: az egyik kolléga az aláírás után szabadkozott, hogy most vissza kell mennie az utcára, ott várja a rendőrség! Szerencsére hamar tisztázták, hogy csak az autója hasonlít egy cserbenhagyásos gázolóéra, így csatlakozhatott a konferenciához.)

Nagy meglepetést rejtett még az on-line közvetítés statisztikája. Kiderült belőle hogy 109 magyar helységből látták az adást Mosonmagyaróvártól Csengerig (legtöbben a főváros után Zalaegerszegről, Debrecenből, Nyíregyházáról), és az, hogy a regisztrált 1015 főnél lényegesen több, legalább 1785 résztvevő nézett bele hosszabb-rövidebb időre a közvetítésbe. Nyilván az on-line statisztika az azonnali továbbkattintást is számolja (viszont ha többen néznek egy monitort vagy kivetítést, azt nyilván nem), de az egyértelmű, hogy Dániából és Svájcból valakik nézték az adást, míg a legnagyobb külföldi érdeklődés Németországból kísérte a rendezvényt, ahol többek között az egyik szponzor anyacégétől kísérték figyelemmel a webináriumot. Innen egyébként külön elismerés is érkezett: nem gondolták, hogy Magyarországon ilyen innovatív megoldásokat használnak a szakmai kommunikációban.

 

Ha valaki lemaradt, február 28-án lesz szintén a bejelentés idei változásaival foglalkozó konferencia, mely on-line utólag meghallgatható (többször is). Információk és jelentkezés itt. A helyszínen lesz lehetőség kérdések feltevésére!

A szerző legújabb cikkei:
Ben van Berkelnek egyszerre két felhőkarcolója készült el Szingapúrban
'Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz' – újra itt a webinárium
Fotósuli építészeknek: sikeres kezdeményezés volt
Átadták az Árpád parkolóházat: modern zöldtető alatt parkolhatnak a győriek
Noll Tamásék tervezhetik az új óriáskórházat Dél-Budán
Esztrichet csak pontosan, szépen – itt az irányelv!
Ipari építészet és épületszerkezet-tan a Metszet 2018/6 számában
A Cseszneki Várban még nem látszik a 381 millió forintos fejlesztés
Ilyen még nem volt! Fotósuli építészeknek
Pro Architectura díjat nyert a Palatinus, a budafoki piac, a vizafogói templom, a kőbányai ügyfélszolgálat
„Az élet túl rövid ahhoz, hogy elsiessük”
Érdekes sportlétesítmények a VIII. Épületszerkezeti Konferencia programjában
Nyugat-Európában még mennek az expók? A Bau 2019 apropójánKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 28 (14 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Lambda Systeme Kft.
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Építési megoldások