hír rendezvény képzés 300 konferencia építési jog

Példátlan szakmai érdeklődés a webináriumon – a rendőrség is kiszállt


Csépé
921 regisztrált résztvevővel, több mint ezer jelentkezővel a 300 négyzetméter – Konferenciát és országos webináriumot joggal nevezhetjük minden idők legnagyobb érdeklődéssel kísért építészeknek szóló magyar rendezvényének, főleg, ha tekintetbe vesszük a nem regisztrált résztvevőkkel 1700 fölé kúszó teljes létszámot!

Igazi „multiplatform” rendezvény volt a múlt csütörtöki: a konferenciahelyszínen kívül hét vidéki megyeszékhelyen (Székesfehérváron, Szolnokon, Miskolcon, Kaposváron, Szombathelyen, Nyíregyházán, Békéscsabán) a megyei kamarák jóvoltából közösen tekinthették meg a tagok a szakmai előadásokat, míg egyénileg is több mint négyszázan regisztráltak a közvetítésre. A szokványos konferenciáknál interaktívabb formának köszönhetően ötvennél több kérdés érkezett az előadókhoz.

Az érdeklődés természetesen elsősorban a tematikának és az előadóknak szólt: Hajnóczi Péter MÉK-elnök, Turi Attila MÉK-alelnök és Gáts Andrea kamarai szakjogász a január egytől ismét változó bejelentésekről, a településképi arculati kézikönyvről, és a tervezők kötelező felelősségbiztosításáról beszéltek. Az esemény szponzorai – a Swedsteel–Metecno Kft., a Prefa Hungária Kft., a Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft., a Bauder Kft. és az Icopal Kft. – elsősorban a tetők szakszerű kialakításához adtak további ismereteket, ami természetesen szintén a jog- és szakszerű tervezést szolgálja. A cégek, a kamarák, a szervező Artifex Kiadó és Build Communication Kft. összefogása kellett ahhoz, hogy a vidéki résztvevők és a kreditpontot nem igénylők számára a közvetítés ingyenes lehessen. Sajnos a konferencia jogi előadásai nem hozzáférhetők (a jogi környezet várható újabb változásai miatt az előadók nem járultak hozzá a rögzítéshez), a céges előadások itt megtekinthetőek:

Első rész:

Második rész:


A vidéki kamarák közül egyébként ki-ki lehetőségei szerint tudott kisebb-nagyobb helyszínt biztosítani, így volt helyszín, ami már hetekkel előre betelt, míg a kényelmes moziszékeket, hatalmas mozivásznat és kitűnő ellátást biztosító szolnoki helyszín még a szomszédos kamarákból is szívesen látta a résztvevőket. (Itt történt az esemény legbulvárosabb jelenete is, amire a címben utaltunk: az egyik kolléga az aláírás után szabadkozott, hogy most vissza kell mennie az utcára, ott várja a rendőrség! Szerencsére hamar tisztázták, hogy csak az autója hasonlít egy cserbenhagyásos gázolóéra, így csatlakozhatott a konferenciához.)

Nagy meglepetést rejtett még az on-line közvetítés statisztikája. Kiderült belőle hogy 109 magyar helységből látták az adást Mosonmagyaróvártól Csengerig (legtöbben a főváros után Zalaegerszegről, Debrecenből, Nyíregyházáról), és az, hogy a regisztrált 1015 főnél lényegesen több, legalább 1785 résztvevő nézett bele hosszabb-rövidebb időre a közvetítésbe. Nyilván az on-line statisztika az azonnali továbbkattintást is számolja (viszont ha többen néznek egy monitort vagy kivetítést, azt nyilván nem), de az egyértelmű, hogy Dániából és Svájcból valakik nézték az adást, míg a legnagyobb külföldi érdeklődés Németországból kísérte a rendezvényt, ahol többek között az egyik szponzor anyacégétől kísérték figyelemmel a webináriumot. Innen egyébként külön elismerés is érkezett: nem gondolták, hogy Magyarországon ilyen innovatív megoldásokat használnak a szakmai kommunikációban.

 

Ha valaki lemaradt, február 28-án lesz szintén a bejelentés idei változásaival foglalkozó konferencia, mely on-line utólag meghallgatható (többször is). Információk és jelentkezés itt. A helyszínen lesz lehetőség kérdések feltevésére!

A szerző legújabb cikkei:
Hogyan áll a Puskás Stadion építése?
A Nemzetközi Építészkongresszusra megjelent a Metszet idei első száma
A New York-i Diller Scofidio + Renfro nyerte az Új Közlekedési Múzeum pályázatát
Webinárium-legendárium: ami látszott, és ami nem
Mi az, hogy Okos építészet nyomás alatt?!
A Közlekedési Múzeum pályázatáról beszélt Vitézy Dávid eredményhirdetés előtt
Lesznek meglepetések az idei Nemzetközi Építészkongresszuson!
Ben van Berkelnek egyszerre két felhőkarcolója készült el Szingapúrban
'Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz' – újra itt a webinárium
Fotósuli építészeknek: sikeres kezdeményezés volt
Átadták az Árpád parkolóházat: modern zöldtető alatt parkolhatnak a győriek
Noll Tamásék tervezhetik az új óriáskórházat Dél-Budán
Esztrichet csak pontosan, szépen – itt az irányelv!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 28 (14 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások