hír Egyesült Királyság london

London: Calatrava beugrik egy új városnegyed megtervezésére


sebesp | 2017.02.14
Calatrava milliárdos projektje gyökeresen átalakítja London Greenwich negyedét a metropolisz keleti részén, a Temze partján.

Egy egymilliárd angol fontos beruházást szeretnének megvalósítani a londoni Greenwichben Santiago Calatrava tervei alapján. A "Peninsula Place” névre keresztelt ikonikus projekt igazi multifunkcionális ingatlanegyüttes lesz buszállomással, színházzal, mozival, a Temze fölötti gyalogos híddal, kiskereskedelmi és iroda területekkel. Greenwich a londoni Citytől keletre fekszik, a szemközti félszigeten található Canary Wharf, London világhírű üzleti negyede.

A 150 ezer négyzetméternyi projektterületen három különleges torony emelkedne a jelenlegi városkép fölé, ahol lakásokat, irodákat és szállodákat alakítanának ki. A Greenwich félszigeten megvalósuló projektet London más negyedeivel a Temzén keresztül egy új híddal kötnék össze. Calatrava elmondta: megtiszteltetésnek érzi, hogy a londoni városszövet eme páratlan területén tervezhet, amelyet a sokszínű londoni építészeti örökség és a félsziget különleges földrajzi elhelyezkedése inspirált.

De ez csak egy gigaprojekt a rehabilitációs területen, hiszen az O2 aréna mellett a „Peninsula Place” szomszédságában két másik projektet is tervezett az Allies & Morrison építésziroda. A rehabilitációs program célja, hogy a régióban hosszabb távon egy nagyobb kulturális központ jöjjön létre a jelenleg elsősorban ipari es raktározási funkciókkal benépesitett területen. A környék teljes fejlesztési költsége mintegy 8,4 milliárd angol font, amelynek keretében az elkövetkezendő években 16 ezer lakást fognak átadni a szomszédos negyedekben. A terület fog otthont adni többek között London centrumában az első nagyobb filmstúdiónak is.

Forras: realista.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások