pályázat lakópark Paks

Városrendezési és építészeti ötletpályázatot hirdetett a paksi önkormányzat


droID | 2017.02.22
Tizenhét millió forintos díjazással városrendezési és építészeti ötletpályázatot hirdetett a paksi önkormányzat egy újonnan építendő négyszáz lakásos lakópark kialakítására.

Horváth András elmondta, hogy Paks az atomerőmű tervezett bővítése és az ahhoz kapcsolódó hatások eredményeképpen nagy városfejlesztési kihívások előtt áll.

A Tolna megyei településen érezhetően megnőtt a lakásépítési kedv, a befektetők felismerték, hogy sok új lakásra lesz szükség a városban. A fejlesztések eddig kihasználatlan területek bevonását is szükségessé teszik, és több "alulhasznosított terület is beépítésre kerülhet" – fejtette ki a főépítész.

A tervpályázat egy zöldmezős lakóterület kialakításához kapcsolódik. Az atomerőmű létesítése idején épült lakótelep és a kertvárosi övezet határán egy körülbelül négyszáz lakásos lakónegyed kialakítását tervezik. Ilyen léptékű fejlesztés nem sok volt Magyarországon, ez egy ritka alkalom – húzta alá Horváth András, hangsúlyozva, hogy szép maga a feladat, de vonzó a díjazás is.

A pályaművek díjazására és megvételére nettó 17 millió forintot biztosít a város önkormányzata, a legmagasabb díj 6 millió forint. A megvétel legkisebb összege egymillió forint. A pályaművek beérkezésének határideje 2017. április 10.

(MTI)

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások