sebesp | 2017.03.03
Dubajban a világ első forgó felhőkarcolójának megépítésére készülnek. A 80 emeletes épület teljes kört tud majd leírni, akár minden egyes lakás önálloan is foroghat hangirányításra.

Az ötlet majd tiz éves, David Fisher olasz-izraeli építész 2008-ban készitette az első terveket, de most egészen közel került a megvalósításhoz, és a 419 méter magas felhőkarcoló 2020-ra valósággá válhat.

Az üveghomlokzatos szálloda vendégei akadálytalanul gyönyörködhetnek majd a folyamatosan változó kilátásban, és ha minden jól megy, akkor ugyanabból a szobából tekinthetik meg majd a napfelkeltét és a naplementét is.

A Dynamic Tower minden szinten függetlenül lenne képes mozogni. Ennek eredményképpen a torony folyamatosan tudná változtatni az alakját. Egy teljes fordulatot 90 perc alatt tenne meg.

A világ első előregyártott felhőkarcolója, mely 40 darab gyárilag előszerelt modulból fog állni. A torony 90%-át a gyár építi és szállítja el az építési területre. Ez lehetővé teszi, hogy az egész épületet mindossze 22 hónap alatt felépítsék.

Az elképzelések szerint az emeletek között szélturbinák, a tetőn pedig napelemek szolgáltatják majd a szükséges energiát.

inhabitat.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások