sebesp | 2017.03.25
Az Építész Stúdió által tervezett lágymányosi Science Park irodaház tavalyi arculatváltása után idén megkezdődnek az épület külső és belső felújításának munkálatai is. A mintairoda kialakítására egy ötletpályázatot ír ki annak érdekében, hogy a Science Park megújulása figyelembe vegye a jövő munkavállalóinak igényeit is.

Az 1 000 000 Ft összdíjazású ötletpályázatban részt vehetnek Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának, vagy a MOME Építészeti Intézetének harmadéves, negyedéves és végzős hallgatói, egyénileg, vagy maximum két fős csoportban. A pályázók feladata egy kb. 150 m2 területen elhelyezkedő, több funkcióval is rendelkező mintairoda, avagy „showroom” kreatív koncepciójának kidolgozása. Az ötletpályázatra jelentkezés a pályázati anyag beadásával történik, amelyre 2017. április 18-áig van lehetősége a jelentkezőknek, a pályázati felhívásban megadott elérhetőségeken.

A pályázatokat bírálói bizottság értékeli és díjazza, többek között Nagy Iván DLA, a BME-ÉPK Ipartanszékének egyetemi adjunktusa, Fülöp Krisztina, belsőépítész, a MOME oktatója, valamint Massányi Tibor a DVM Group ügyvezető partnere. A beérkező pályázatok közül a bizottság kiválasztja a legjobb három munkát, melyeket a készítők az eredményhirdetésen mutathatják be a szakma és a sajtó képviselőinek.

Forrás: realista.hu, Középülettervezési Tanszék


A Cságoly Ferenc és Nagy Iván vezető tervezők által jegyzett épület első ütemének elkészültekor utóbbi így írt az Építészfórum.hu-nak: "Az egyedi beépítéshez a külső megjelenés puritán, dísztelen egyszerűsége társul. A homlokzatok egy néhány elemből építkező rendszer variációi. Minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ez az építésének korát őszintén tükröző "HÁZ" emocionális, érzelmi síkon is működjön, magyarul, hogy az itt élő és dolgozó emberek és a "VÁROS" befogadják az új jövevényt."

Forrás: építészfórum.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások