sebesp | 2017. március 26.
     
Hollandiában egy festői tisztáson áll a 360 villa, melyet egy párnak és két szeretett kutyájának tervezett az 123DV építész stúdió.

A földszintes ház mindössze 85 négyzetméter lábnyommal áll a 4000 négyzetméteres zöldellő telken, szinte elrejtőzve az odavezető utat kísérő magas füvek között. Amint azt már a neve is sugallja, a kör alakú alaprajzot üvegfal öleli körbe, 360 fokos kilátást biztosítva a környezetre. De a koncepció nemcsak az épület tájba illesztését szolgálja, hanem azt is biztosítja,hogy a tulajdonosok két alaszkai malamutja a kertből figyelemmel kísérhesse gazdáik mozgását a házban.

A bejáratnál a kissé megemelkedő domborzat segíti a privátzóna létrejöttét, véd az utca felől, míg a hátsó oldalon két támfallal lép le a terep a természetes szintről a padlószintre, így téve lehetővé a teljes magasságú üvegfalak elhelyezését, és ezzel a kilátást a kertre. A tető ezen az oldalon konzolosan túlnyúlik, így hozva létre fedett külső teret a ház lakói számára a nappalihoz és a hálóhoz kapcsolódva. Mindössze egyetlen belső fal épült a házon belül elválasztandó a belső tereket. A természetes fényt egy kör alakú felülvilágító juttatja a lakótérbe.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei:
Arculatfrissítés indul a Vörösmarty téren és környékén
Gondok vannak az új Nobel központ épületével
Hamarosan átadják a Mill Parkot a Soroksári úton
Ez állati! Építünk nektek lakótelepet, de aztán semmi malackodás!
Megnyílt a Fővárosi Állatkert legújabb fejlesztése, a Holnemvolt Vár
Kutyajó élmények – Átadták a kutyás élményparkot a Ligetben + videó
Kistelegdiék nyerték meg az elektromos autót
Fenntarthatósággal küzdenek a városrobbanással Indiában
Három szuperkórház-pályázat jön
És mégis forog ... – videó
Függőleges falu épül Párizsban
Az XTU építészei amorf, algával borított tornyai - videó
A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 18 (9 szavazatból)