Csépé | 2017.03.28
Talán még vannak, akik emlékeznek a bécsi magyar szocreál kiállításra három évvel ezelőttről, ők biztosan örülni fognak a hírnek, hogy hamarosan a hatvanas évek magyar építészetéről nyílik kiállítás a Ringen Magyarország – a hosszú hatvanas évek építészete címmel.

Az 1958 és 1971 közötti periódussal foglalkozó kiállítás szerves folytatása a 2014-es "Bauten der Aufbruchszeit (Egy új korszak építészeti alkotásai)" tárlatnak, a kurátor is ugyanaz az Adolf Stiller, és a magyar szervezők is ugyanazok: Hadik András és Fehérvári Zoltán. Az 1956-os konszolidáció korszakától a modern kibontakozását dokumentálja a kiállítás, elsősorban a korszakot egyáltalán nem ismerő osztrák közönségre számítva. A kiállítás helyszíne: 1010 Wien, Schottenring 30, a Ringturm kiállítóterme. Vernisszázs: április 5. szerda, 18:30, a kiállítás április 6. és május 26. között hétköznap 9-18 óráig tekinthető meg.

(Megjegyzendő, hogy a Ringturmban 2015-ben is volt magyar tematikájú tárlata Adolf Stillernek "Dunaparti metropoliszok: kiállítás Bécs és Budapest párhuzamairól" címmel, melyet tavaly a Várkert Bazárban a budapesti közönségnek is bemutattak. Hírek szerint erre az idei tárlatnak is van esélye.).

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások