hír díj Várkert Kioszk Ybl Miklós-díj

A megújuló Várkert Kioszk előtt köszöntötték az Ybl Miklós-díjasokat


droID | 2017.04.11
203 éve született Ybl Miklós a legnagyobb magyar építőművész, akinek páratlan életművére idén is ünnepséggel emlékezett meg az Ybl Egyesület. Az idén ősszel megnyíló Várkert Kioszk épülete előtt köszöntötték az idei év és a korábbi évek Ybl-díjasait.

Szmodits Júlia, az Ybl Egyesület elnöke elmondta, hogy immáron 16. alkalommal emlékeznek meg Ybl Miklós születésnapján az építész páratlan életművéről és munkásságáról. Mint minden évben, idén is díszoklevéllel köszöntötték az Ybl Miklós-díjban részesült építészeket.

Az ünnepségen elhangzott, hogy megkezdődött az Ybl Miklós által tervezett Vízház, korábbi nevén Várkert Kioszk felújítása, amely ősszel kulturális és rendezvényközpontként nyílik meg az érdeklődők előtt. Oláh M. Zoltán az épület felújítását irányító generáltervező iroda vezetője elmondta: az épület a felújítást követően egy pezsgő, mindenki számára nyitott térként nyílik majd meg eredeti pompájában.

Idén 203 éve született a magyar építészet egyik legnagyobb mestere és az európai historizmus kiemelkedő jelentőségű képviselője, Ybl Miklós, akinek életműve meghatározza egész Magyarország képét. Ybl Miklós születésnapja minden évben a Magyar Építészek és Építősmesterek Ünnepe.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások