hír tervek intelligens sport Székesfehér tudásközpont

Intelligens sportcélú tudásközpont születik Székesfehérváron


Java | 2017.05.03
A Corvinus Egyetem és az Alba Regia együttműködéséből, több mint 3 milliárd forintból épül egy multifunkcionális sportcélú tudásközpont, ahol sportcsarnokot, rehabilitációs és prevenciós centrumot, kutatólaborokat és a sportolók részére szálláslehetőséget is kialakítanak.

A komplex sportintézmény az egyetem székesfehérvári campusa mellett épül, a Budai út – Zrínyi utca közötti területen. Az impozáns létesítmény a remények szerint tehermentesíti majd a sűrűn lakott környezetben működő Alba Regia Sportcsarnokot, továbbá kiváltja a Köfém-csarnokot is, lehetőséget adva annak helyén egy közpark kialakítására, továbbá a környék parkolási problémáira is megoldást kínál.

A háromszintes, háromezer néző befogadására alkalmas csarnokban a földszinten az öltözők, a rehabilitációs részleg, az analitikai terem és egyéb kiszolgáló létesítmények kapnak helyet. A szurkolók rögzített, illetve mobillelátóról követhetik az izgalmas mérkőzéseket. Az emeleti szinten a különböző technikai helyiségeket, irodákat, VIP-boxokat, illetve egyetemi oktatótermeket és kutatási laboratóriumokat alakítanak ki. Az épület alatt elhelyezkedő mélygarázs száz gépjármű befogadására válik alkalmassá. A komplexumban a tervek szerint helyet kap egy rehabilitációs és prevenciós centrum, melyben a város valamennyi sportolójának diagnosztikai és analitikai elemzését el lehet végezni, de a létesítmény szálláslehetőséget is biztosít az egyesületek utánpótlás korú sportolói részére.

Az új létesítmény ezen felül az iskolai tanórák és diáksport események mindennapi helyszínévé kíván válni.

A székesfehérvári önkormányzat tájékoztatása szerint az országosan és közép-európai szinten is egyedülálló elképzelés megvalósítására a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez TAO-pályázatot nyújtanak be. A fejlesztés 70 százalékban a társasági adóból finanszírozható, az önrész az Alba Regia Sport Club saját forrásából, illetve önkormányzati támogatásból biztosítja. Cser-Palkovics András polgármester jelezte, hogy a pénteki közgyűlésen a tudásközpont 700 millió forinttal történő önkormányzati támogatásáról is döntenek.

Az ütemtervek szerint a komplexum 2019-2020 között készül el.


Forrás: Székesfehérvár.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások