hír kiállítás london zaha hadid ZHA unbuilt

Zaha Hadid munkáiból "ZHA unbuilt" címen nyílt kiállítása Londonban


Java | 2017.06.16
A Londoni Építészeti Fesztivállal egy időben nyílt az a kiállítás a Zaha Hadid Galériában, mely a világhírű építész soha nem publikált, illetve a meg nem valósult terveinek széles spektrumát is bemutatja. Az izgalmas tárlat korunk egyik legnagyobb építészének különleges, az építészet határait feszegető terveit, vizsgálódásait mutatja be.

A kiállítást végigjárva találkozhatunk a még nem látott Hadid-i látványos tornyoktól kezdve a különböző méretű, funkciójú projektekig az építészet teljes tárházával. A látvány élménye egyértelmű választ ad a tavaly elhunyt Hadid szellemes, lágy vonalú, műtárgyi elképzeléseit az építészetben megvalósító kísérletezéseire, terveinek állandó, szigorú felülvizsgálatára, melyek csakis a megújulást szolgálják. Designerek, építészek a speciális szoftverek segítségével eljutottak a folyamatorientált tervezési gyakorlatig, majd ezt a vonalat folytatva az adaptív, dinamikus, környezetre reagáló rendszerek modellezéséig, más szóval a parametrikus tervezésig.
Ez a kollektív és átfogó megközelítés figyelembe veszi az intuíciót, a térbeli érzékenységet, az alkalmazott anyagok lehetőségeit, mint a stílus fő mozgatórugóit.

A galéria magában foglalja az egész, gazdag portfóliót, beleértve a várostervet, a villákat, a szalagokat, a stadionokat, a héjakat, a buborékokat, a rétegződést, az eróziót. Azonban a torony- és a mega atriumi projektek mutatják be leglátványosabban a folyamatos tervezés és kísérletezés fő jellemzőit. Rendkívül kifinomult eszközöket használva sokoldalú, rugalmas és egyedi alkotások születtek,

A 2017-es londoni fesztiválon, amely június 1-jétől június 30-ig tart, a "ZHA unbuilt" kiállítás tovább bővül, és 2017. augusztus 18-ig tart nyitva.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások