hír cikk beruházás Cédrus Liget ingatlanfejlesztés lakópark Szeged

Épül a jövő lakóparkja: szegedieknek építenek ufólakóparkot


donkanyar | 2017.06.17
Mintegy hat hektáron épül meg Szeged legújabb lakóparkja, a Cédrus Liget. Az ufóparkra emlékeztető beruházást októberben kezdik meg a régi Kábelgyár területén. Bár a high-tech lakások árát nem tudni, de azt igen, hogy szupergazdaságosak lesznek.

Már majdnem tíz éve készült részletes terv a szegedi egykori Kábelgyár területére. 2008-ban viszont hiába dőlt el, hogy lakópark épüljön a területen, az építkezés nem kezdődött el. Most viszont már befejeződtek a területen a bontási munkálatok, így a Szeged TV munkatársai megkérdezték a Huszár Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy mikorra várható a beruházás megkezdése a hat hektáros területen. Lekeny György a televíziónak elmondta, hogy Közép-Kelet-Európában egyedülálló lakóparkot építenek majd. A lakóparkban 590-600 lakás, üzlethelyiségek és irodák lesznek, 40 százalékos zöldterületi mutatóval. A lakások mérete 50–400 nm között lesz, egyedi elrendezéssel és üvegfalakkal. A rezsi alacsony lesz, hiszen két termálkút biztosítja majd a gazdaságos fűtést.

Szegeden elmúlt tíz évben jelentős ingatlanfejlesztés nem volt. A Cédrus Liget építése októberben indul. Részletes látványtervek a videóban!


forrás: www.vtvszeged.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások