hír cikk beruházás építészet George Lucas Los Angeles Múzeum Star Wars

Megéri? 1,5 milliárd dollárból épül fel George Lucas futurisztikus múzeuma


donkanyar | 2017.06.28
Los Angelesben 10 milliárd dollárból épül fel az a futurisztikus gigakomplexum, amelyben a Star Wars atyjának elképesztő művészeti gyűjteményét fogják kiállítani.

A Los Angeles-i városi tanács tagjai áldásukat adták George Lucas és felesége, Mellody Hobson projektjére, azaz a Lucas Museum of Narrative Art névre keresztelt múzeum megépítésére. A beruházás nem kevesebb, mint 1,5 milliárd dollárból fog megvalósulni Los Angeles déli régiójában fekvő Exposition Parkban.

A tervek szerint a 700 holdas (kb. 28 300 négyzetméteres) földterületen épülő múzeum ötemelet magas lesz. A 300 000 négyzetláb (kb. 27,9 millió négyzetméter) kiállító területet biztosító létesítmény Lucas felbecsülhetetlen értékű magángyűjteményét fogja elérhetővé tenni a látogatók számára.

Lucas magánkollekciója mintegy 10 000 festményt, illusztrációt, filmes relikviát és egyéb különlegességet tartalmaz. A gyűjteményben többek között megtekinthető lesz Luke Skywalker első fénykardja és Darth Vader sisakja is, de a múzeumban a Tízparancsolat (1956), a Casablasnca (1942) és az Óz, a csodák csodája (1939) az eredeti kellékeit is kiállítják majd.

A nemcsak gigászi, de a látványtervek alapján látványos létesítményt 36 hónap alatt tervezik felépíteni és miután a munkálatokat jövőre kezdik, így a kész múzeumot valamikor 2021-ben fogják átadni.

Előző cikkünk a témában

Forrás: Variety.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások