tervek Dánia erdő kilátó

Különleges spirál-kilátó épül a dániai erdőben


Java | 2017.06.30
A tervező Effect Építész Stúdió a minap mutatta be új, formabontó tervét, a Treetop Experience fantázianévre hallgató, elképesztő kilátóját, mely új szintre emeli a turizmust a szó legszorosabb értelmében.

A projekt legfőbb célja, hogy még jobban összekapcsolják az embereket a természettel és úgy javítsák az erdő elérhetőségét, hogy közben minimalizálják az építkezésből fakadó tájképi rombolást.

A júniusban bemutatott látványtervek szerint a Koppenhágától mindössze egyórás autóútra, délre fekvő sűrű erdőben egy 600 méter hosszú, spirál alakú sétányt építenek majd fel a fák ölelésében. A sétányt egy magasabb és egy alacsonyabb részre osztják. Előbbi az erdő legidősebb, utóbbi a legfiatalabb részén helyezkedik majd el.

A látványosság legfőbb vonzereje feltehetően a 45 méter magas, spirálisan emelkedő kilátó lesz, ahonnan a vállalkozó szellemű érdeklődők minden irányban, azaz 360 fokban fokozatosan emelkedve figyelhetik meg és csodálhatják meg a közeli tavakat, patakokat, sziklákat és a sokszínű erdőt.

Mindenesetre, így első látásra tériszonyosoknak nem ajánlanánk az óriási spirálon a sétát.


Forrás: 24.hu /

Fotók: Rejtélyek szigete.com
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások