hír cikk szuperkórház Dobogó beruházás ingatlan építkezés

Máris káosz van az új szuperkórház építése körül


donkanyar | 2017. június 30.
     
Az állam eláll vételi szándékától és más helyszínt keres, ha július 8-ig nem tudják megszerezni a dél-budai szuperkórháznak helyet adó ingatlan teljes területét – értesült a VG.hu.

Meglehetősen vontatottan halad a Dél-Budára tervezett szuperkórház jövőbeni helyzete, főleg ha azt vesszük alapul, hogy már most gondok vannak a kórház építési területén álló ingatlanok megszerzésével -legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a fejlesztési minisztérium mind a mai napig nem tudta az állam birtokába venni a teljes beruházásra kiszemelt nyolc helyrajzi számon nyilvántartott ingatlant – írta a lap.

A kormány egy friss határozatában leszögezi, hogy "a Dél-budai Centrum megvalósítása kapcsán további időveszteség nem megengedhető."

A nemzeti fejlesztési minisztert mindenki figyelmét felhívta arra, hogy a centrum helyszínének javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez szükséges szerződését legkésőbb július 8-ig kösse meg. Ha nem tudják tartani ezt a határidőt sem, úgy a kormány eláll vételi szándékától és a beruházásnak más helyszínt jelöl ki.

A kabinet tavaly döntött arról, hogy az Egészséges Budapest Program végrehajtása keretében a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre. A terület megközelíthetősége érdekében kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték. Egyúttal felkérte Noll Tamás Ybl-díjas építészt a Dél-budai Centrum tervkoncepciójának elkészítésére annak érdekében, hogy a centrum mind egészségügyi, mind építészeti értelemben is jelentős beruházás legyen.

A helyszínnel kapcsolatos előző cikkünk
http://tervlap.hu/web/cikk/show/id/4835

Forrás:
www.vg.hu

A szerző legújabb cikkei:
4,1 milliárdból felújítják a Széna és a Vörösmarty teret
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja
Új fővárosa lesz Kínának?
Gigantikus Andrássy Emlékmúzeum nyílik a budai Fő utcában
Megnyílt a Hotel Clark
Kiírták a tendert a 3-as metró meghosszabbítására
Új Tisza-híd épül Szolnok mellett
Eldőlt! Az Etele térig 8,6 milliárdból épül meg az 1-es villamos pályája
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Dubaj nem megy a Marsig, a sivatagban épít marsi civilizációt
Sokmilliárdos beruházás indul az Andássy úton
Holnap dől el, hogy eladják-e a BálnátKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 1 (1 szavazatból)