Java | 2017.08.07
Ez a látványos lombház eltér 'hagyományos', korábbi társaitól, mivel nem egy fa tetejére épült. A cölöpökön álló ház a fák lombjai között magasodik és tekint le a csodaszép panorámára.

A házat négy egymást érintő henger alkotja, melyek központi tengelyében egy négyzet jön létre, különleges formájának és hatalmas ablakainak köszönhetően pedig szinte teljesen beengedi a környező vadregényes tájat. A nyugati vörös cédrusból épült ház épphogy csak érintkezik a földdel.

Bejárata egy felfüggesztett rámpán keresztül közelíthető meg, ami fából és corten acélból készült, ami a hagyományos acélnál erősebb, de sokkal könnyebb. Az épület faszerkezetének és a hatalmas ablakok súlyának csökkentése céljából szintén corten acél tartószerkezetet alkalmaztak. Az építőanyagokat szándékosan nem kezelték, hogy az idő múlásával elszíneződjenek, patinásabbá váljanak. Bár a forráscikkből nem derül ki, de feltételezzük, hogy a faanyag azért kapott némi felületkezelést, ami a tartósságát biztosítja.

A luxusház háromszintes, alsó szintjén a nappali és étkező, második szintjén a hálószoba, legfelső emeletén pedig egy tetőterasz található. Mindegyik emeletről csodás a panoráma.


Forrás: Freshome.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások