hír épületek tervek cikk intermodális csomópont Kaposvár közlekedés

17,7 milliárdból épül intermodális csomópont Kaposváron


sebesp | 2017.08.10
Döntött a kormány a kaposvári közösségi közlekedési központ kialakításának támogatásáról – jelentette be a város polgármestere csütörtökön.

A jövő év tavaszán kezdődő, 2019 végére befejeződő 17,7 milliárd forintos projekt olyan építkezéseket foglal magába, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés és szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület.

Egy régi felüljáró helyett gyalogos és kerékpáros forgalomra is alkalmas hidat, valamint járdákat építenek, több körforgalmat, számos parkolóhelyet alakítanak ki. Egy helyre kerül a helyi és a távolsági autóbuszok állomása, amelynek közös peronja lesz a vasútállomással a könnyebb átszállás érdekében.

A közlekedési központ kialakítása a második legnagyobb beruházás lesz Kaposvár 2020-ig tartó, 171 milliárd forintos fejlesztési programjában, ennél többet csak a somogyi megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építésére költenek.

A város egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett program érinti a gazdaságot, az oktatást, az óvodai ellátást, a környezettudatosságot, a megújuló energiák hasznosítását, a zöldváros koncepciót és a közlekedést is.

(MTI)

A projekt részletes megvalósíthatósági tanulmánytervet az Unitef' 83 Kft. készítette.
Látványtervek: www.unitef.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások