sebesp | 2017.08.14
Nemzetközi sportesemények megtartására is alkalmas, multifunkcionális épület lesz a Kaposvár Aréna, amely bruttó hatmilliárd forintból 2019 elejére készül el a somogyi megyeszékhelyen.

A Kaposvár Aréna a kosár-, a röp- és a kézlabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez modern körülményeket, a hazai és nemzetközi mérkőzések közönségének 3040 ülőhelyet biztosít, de az ide szervezett kulturális eseményekre több mint négyezer embert is fogadni tud.

Az új csarnok építésével párhuzamosan az 1983-ben épült régi felújítása is megkezdődött. Az épület új homlokzati szigetelést kap, kicserélik a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakul, a létesítmény köré járdát építenek a biztonságos közlekedés érdekében. A modernizációnak köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett ingatlan ezer helyett 1300-1500 ember egyidejű fogadására is alkalmassá válik. Az épület rekonstrukciója két ütemben zajlik majd, és a város önerejével együtt mintegy egymilliárd forintba kerül.

Diós András, az aréna kivitelezését végző ZÁÉV Zrt. projektfőmérnöke elmondta: az új sportcsarnok kavicsalakú lesz, külsejét karcolásmentes lemezzel borítják, amely ellenáll a "pusztakezes" rongálási kísérleteknek, felülete pedig speciális szerekkel tisztítható lesz.

Az épület legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítása: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, kétezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat is edzhet.

A kaposvári a győri arénánál kisebb, de belső kialakítását tekintve szinte ugyanolyan lesz. A technika gyors fejlődése révén a világítása és a légtechnikája mondató valamivel korszerűbbnek.

Az Arker Stúdió koncepciója alapján folyó beruházás jól halad, a kivitelezéshez eddig csak betonból ezer tonnát használtak fel, a létesítményt tartó cölöpök már a helyükön vannak, az épület novemberre szerkezetkész lesz.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások