sebesp | 2017.08.16
Ablak és ajtó nélküli betonfalak takarják a japán Shinichi Ogawa & Associates által tervezett lakóház utcai oldalát, míg a túloldali üvegfelület és a konzolos végtelenített medence a tengeri kilátásból a legtöbbet hozza ki.

A lakóutca felé néző északi homlokzat három fehér dobozból áll, amelyeknek nincs egyetlen nyílásuk sem. Csak egy pálmafa enyhíti a szigort, amely a kompozíció fókuszpontja. A Seaside House nevű ingatlan másik oldala a Csendes-óceán felé néz, és egy terasszal egybeépített végtelenített medencével rendelkezik, amely egy működő vasúti pálya felett áll.

Az épület kettős belmagasságú előcsarnokát vastag, csavart lépcsőház uralja, melyet felülről egy hatalmas, meleg tónusú világító panellel világítanak meg.

Az első emeleti szobák egy vonal mentén helyezkednek el a vendégszobával, a fürdőszobával és a hálószobával párhuzamosan futó hálószobával.

Minden helyiség teljes felületén üvegablakokkal rendelkezik, amelyek megszakítás nélküli kilátást nyújtanak a teraszra, a medencére és a tengerre. A második emeleten, amely egyetlen nyitott tér, a nappali-étkezőnek, valamint egy konyhának ad otthont. A külső teraszok közvetlen megközelítését egy üvegtolófal biztosítja, amely az óceánra néz.

Ebben a tengerparti villában kívül és belül minden hófehér, a formák végtelenségig letisztultak, nincsenek zavaró részletek, egy sterilizálóban sem lehetett volna ennél tökéletesebb eredményt elérni.

Forrás: Dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások