sebesp | 2017.09.10
A napokban megvolt a Dunakanyar Látogatóközpont építésének nyitórendezvénye. 1,3 milliárd forint ráfordításával 2019 szeptemberére épül meg a létesítmény, a dömösi hajóállomás melletti 2,5 hektáros területen.

A látogatóközpont főépületében kiállítást rendeznek be és egy 150 fős konferenciatermet alakítanak ki. A főépület mellett két kisebb helyiség is lesz, amelyekben csoportos foglalkozásokat, illetve kisebb szakmai találkozókat lehet tartani.

A központ másik fő eleme egy kert, benne egy Dunát formáló és a Duna menti védett területeket bemutató tanösvénnyel, állatsimogatóval és madárröpdével. A látogatók kerékpárt és kenut is kölcsönözhetnek.

A beruházás a Dunakanyar turisztikai fejlesztéseinek sorába illeszkedik, melynek keretében az erdészet felújította a Rám-szakadék turistaútvonalait, megújult a dömösi hajóállomás és hamarosan elkészül a Duna menti EuroVelo kerékpárút.

A GEON Építészstúdió tervei alapján készülő beruházás hiányt pótol majd, hiszen a nemzeti park területén jelenleg nincs a látogatók fogadására és a természeti értékek bemutatására alkalmas magas színvonalú, interaktív és innovatív elemekkel bíró, létesítmény, amely a természetvédelmi és ökoturosztikai tudásbázis szerepét is betöltené.

MTI / www.dunaipoly.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások