hír felújítás iskola sport Széchenyi 2020 Zalaegerszeg

Korszerűsítik a zalaegerszegi sportiskola energetikai rendszerét


droID | 2017.09.12
Több mint háromszázmillió forint európai uniós támogatással korszerűsítik Zalaegerszegen a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola teljes építészeti és energetikai rendszerét.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program önkormányzati épületek felújítására szánt keretéből, 314 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg. A 2018 márciusáig tartó munkálatok részeként kicserélik az intézmény nyílászáróit, külső homlokzati hőszigetelését, korszerűsítik a világítást és akadálymentesítést is végeznek.

A felújítási munkák az iskola négy épületrészét érintik: a tornacsarnokot, a tornatermet, a tantermi épületet és az összekötő folyosót. Felújítják a lapos tetőt is, amely csapadékvíz elleni szigetelést és hőszigetelést kap. A tornacsarnoknál akadálymentesített vizesblokkot és öltözőt, a tantermi részen pedig akadálymentes mosdót alakítanak ki.

Az épület fűtési rendszerét hőszivattyú beépítésével teljesen átalakítják, ezzel együtt korszerűsítik a kazánházat, a fűtéscsöveket, a radiátorokat pedig szabályozhatóvá teszik. A használati meleg vizet a tantermek tetejére épített napelemes rendszer biztosítja majd, az iskola világítását pedig LED-technológiával korszerűsítik.

Az épület felújítását Agg Ferenc (AOD Építész és Grafikus Iroda) tervei alapján a szintén zalaegerszegi Szabau Invest Építőipari és Ingatlanforgalmi Kft. kivitelezi.


Forrás: MTI, Zaol.hu
Fotók: Landorhegyi.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások