hír

Nyári személyi változások az építésügyben


Csépé | 2017.09.15
Nemcsak helyettes államtitkári szinten történtek változások a nyáron az építésügyben - bár Puskás Imre távozása a legjelentősebb változás, de új vezetője van a legfontosabb háttérintézményeknek, a Lechner Tudásközpontnak és az ÉMI-nek is.

Bár a változások még a nyáron történtek, a sajtóban nemigen jelent meg híradás, így összefoglalnánk as legfontosabb személyi változásokat az építésügyben:
Június 1-elsejével önként távozott Puskás Imre heéyettes államtitkár, aki L. Simon László távozása óta a kiemelt kulturális beruházásokér, így a Hauszmann-tervért és a kastély- és várprogramokért is felelős volt. A HVG szerint lemondása okaként lemondólevelében ezt írta: „egy jelentős kérdésben – a régészet szabályozásában – nem tudtam minden tekintetben megfelelő megoldást ajánlani”.
Bár korábban Lázár János miniszter L. Simon László távozásakor is egy államtitkár későbbi kinevezését ígérte, Puskás Imre helyére sem került új személy, hanem feladatait dr. Latorcai Csaba (most már) társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár kapta meg.

Július elsejével Dr. Henn Pétert Dauner Márton, a Miniszterelnökség korábbi építésjogi főosztályvezetője váltotta az ÉMI élén, mint ahogy az ÉMI honlapja írja: „Azt láttam, hogy az elmúlt három évben az ÉMI sokat fejlődött, és ezt az előrehaladást kívánom tovább vinni vezérigazgatóként”- mondta el bemutatkozásában az ÉMI új vezérigazgatója.

Ugyanekkor Riedel Miklóst Gódor Csaba váltotta a Lechner Tudásközpont élén. A leköszönő vezérigazgató így fogalmazott aZ LTK honlapján: „Büszke vagyok a Tudásközpont elmúlt években nyújtott teljesítményére. Nyitottunk a távérzékelés, 3D és a BIM technológia, valamint az építészet és a dizájn felé, szemléletformáló előadásokat, workshopokat szerveztünk, egyetemi együttműködéseket hoztunk tető alá. Innovációs profilunkat sem hanyagolva el, országos rendszereket érintő informatikai fejlesztéseken dolgozunk, előmozdítottuk a korszerű 3D eszközöket és építészeti gondolkodást alkalmazó építésügy megszületését.” Gódor Csaba korábban a Miniszterelnökség Infokommunikációs Koordinációs Főosztályának vezetője volt.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások