hír 3. kerület egészségügyi komplex program Margit kórház rekonstrukció

70 milliárdos gigantikus kórházfejlesztési program indul a Margit kórház felújításával


Java | 2017.10.02
A program keretén belül a Margit kórház fejlesztése tovább folytatódik, s 900 millió forintot költenek épületei felújítására, de 828 millióból orvosi műszereket és a műtőszobákat fejlesztenek. A projekt a 3 éves 70 milliárdos Egészséges Budapest Program részeként idén indul – írja a vg.hu

A Margit kórházban az általános felújítás során létrehoznak egy elkülönített művese-állomást, valamint felújítják az intézményhez tartozó nővérszállót is. Emellett 828 millió forintot fordítanak műtőkapacitás növelésére és az orvosi műszerek vásárlására, illetve felújítására. Az eddigiekben mintegy 87 millió forintból megújult az intézmény gasztroenterológiai osztálya és kiépült a vezetékes orvosi gázhálózat is. Emellett megvalósult az épületek és a mentőbejárat automata ajtóinak cseréje, valamint jutott forrás informatikai eszközbővítésre is.

A továbbiakban a II. és III. kerületet érintő további beruházásokra kerül sor – így a Szent János Kórház, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, a Budai Irgalmas rendi Kórház fejlesztésére, valamint az II. kerületi szakrendelő-intézet új korszerű épületének kialakítására. Ezek a fejlesztések jelentős mértékben növelik Észak-Buda ellátási színvonalát.

Forrás: www.vg.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások