sebesp | 2017.10.06
A Bord Építész Stúdió a budapesti és debreceni után, a Berke Architekten AG-vel történt fúzió eredményeként megnyitja svájci irodáját – írja a forbes.hu

A fiatalnak számító, mégis tapasztalt céget még 2006-ban alapította Bordás Péter és szintén építész felesége, Pém Ildikó. Budapesten jelenleg 24, Debrecenben pedig 8 munkatársuk dolgozik. Magyarországon jelenleg a két iroda is ritkának számít a tervezéssel foglalkozó cégek körében, de náluk már a külföldi nyitás ötlete korábban megfogalmazódott: „A célom mindig is egy nemzetközi szinten elismert, újító építészet létrehozása volt” – mondja az alapító. Ehhez pedig Svájc tűnt a megfelelő választásnak, ahol olyan elismert építészek alkotnak, mint Peter Zumthor, a Herzog & deMeuron vagy Christian Kerez. Mint mondják, az emblematikus, de egyszerű, letisztult építészet egyébként is közel áll a Bord Stúdió szellemiségéhez.

Miközben felmérték a kinti piaci lehetőségeket, Berke Béla, a Berke Architekten AG alapítója és vezetője kereste meg őket azzal, hogy visszavonulása után vegyék át a 30 éves múlttal és stabil ügyfélkörrel rendelkező zürichi irodája vezetését.

A két vezető tervező hasonló építészeti gondolkodása működőképesnek bizonyult, a tárgyalások a két cég fúziójáról néhány hónap alatt lezajlottak, így a stúdió 2017. október 1-jétől Bord Architekten AG Vormals Berke Architekten néven folytatja működését. A már svájci székhellyel is rendelkező magyar iroda nem titkolt célja, hogy új megbízásokat szerezve, sikeres magyar cégként a nemzetközi piacon is eredményes legyen.

Forrás: forbes.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások