hír Európai Unió felújítás Isaszeg iskola

Elkészültek az isaszegi Klapka György általános iskola és alapfokú művészeti iskola épületeinek energetikai felújításai


droID | 2017.10.26
Befejeződtek Isaszeg Város önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítései. A beruházás teljes költsége több mint 247 millió forint volt, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósítottak meg.

A napokban fejeződött be a  Klapka György Általános Iskola és alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatának Kossuth Lajos utcai és a Tóth Árpád utcai alsó tagozatának épületének épületenergetikai korszerűsítése, amelynek célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a hőveszteség csökkentése volt. Az elmúlt hónapok munkálatai során, az épületeken a külső nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelés került az épületekre. Továbbá mind a két intézményen napelemes rendszert építettek ki.

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert az épületek az elmúlt évtizedekben elhasználódtak és már nem feleltek meg a mai kor támasztotta hőtechnikai követelményeknek. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek és sokkal gazdaságosabban lesznek üzemeltethetők az épületek. Emellett az is fontos szempont, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökkeni fog a károsanyag-kibocsátás is, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A munkálatok végeztével Isaszeg Városnak két olyan intézménye lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak, így Isaszeg Város Önkormányzata az épületek KLIKK általi fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít az iskolások számára.

A projektről bővebb információt a www.isaszeg.hu oldalon olvashatnak.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások