hír ingatlanfejlesztés Szaúd-Arábia város

Szaúd-Arábiában a jövő már elkezdődött, épül NEOM, a jövő gigavárosa


sebesp | 2017.10.28
Egy negyed magyarországnyi területen 500 milliárd dollárt invesztál Szaúd-Arábia egy teljesen automatizált, három országra átnyúló gigapolis megvalósítása érdekében. A jelszó: hagyományosan gondolkodók kíméljenek!

A NEOM névre keresztelt mega-fejlesztést kedden, Mohammed bin Salman szaudi koronaherceg jelentette be egy konferencián. Ez a legutóbbi a megaprojektek sorozatában, amelyek célja a királyság gazdaságának átformálása. Hogy ambiciózus az enyhe kifejezés, Davos-t akarnak építeni a sivatagban.

"Megpróbálunk kizárólag álmodozókkal dolgozni" – mondta a fiatal koronaherceg a Rijádban összegyűlt befektetőknek. "Ez a hely alkalmatlan lesz hagyományosan gondolkodó emberek vagy a vállalatok számára." A munkaerőgazdálkodás új koncepciója fog megvalósulni, amely magas szintű emberi erőforrások vonzására épül, egyedülálló kompetenciákkal rendelkezik a teljes idejű innováció, a döntéshozatal és az üzleti vezetés számára. A monotonan ismétlődő és a nehéz feladatokat teljes mértékben automatizálják és robotok kezelik, amelyek valószínűleg meghaladják a lakosság teljesítőképességét, így a NEOM egy főre jutó GDP-je a világon a legmagasabb lesz. Mindezek az elemek a NEOM-ot a világ élvonalába helyezik a hatékonyság szempontjából, és ezáltal a világ egyik legjobb hatásfokú létesítményévé válik.

A tervek azt tűzték ki célul, hogy a város teljes egészében újrahasznosított energiával működjön, miközben a közlekedés az automatizált irányítási technológiát használ majd, vezető nélküli autózással és utasszállító drónokkal.

"A NEOM minden szolgáltatása és működtetése 100% -ban automatizált lesz, azzal a céllal, hogy a világ működése a lehető leghatékonyabb legyen" – nyilatkozta a Szaúd-Arábia Közalapítvány. "A NEOM a puszta földről indítva épül, teljesen 'zöldmezős' területen, lehetővé téve számukra, hogy különbözzön minden olyan helytől, amelyet több száz éve fejlesztettek, alakítottak ki."

A Vörös-tenger közelében található 26 500 négyzetkilométer (10 231 négyzetmérföld) város, független lesz a "meglévő kormányzatok kereteitől", területe átnyúlik az egyiptomi és a jordániai határokon. A projektet 500 milliárd dollárral támogatja a szaúdi kormány és befektetési alapja, valamint a helyi és nemzetközi befektetők.

A megatelepülés teljesen önellátó lenne, nemcsak az energia-, hanem az élelmiszer-termelés tekintetében is. A tervek között van vízparti területek intenzív használatra, sport-, rendezvény- és művészeti helyszínekkel körülvett kikötő, valamint üzletek és éttermek, ezen kívül egy vízi park létrehozása, ahol egy hullámgép segítségével az olimpikonok következő generációját képeznék.

Az építés első fázisa várhatóan 2025-ig befejeződik, de annak részleteit, hogy ez milyen funkciókat jelent, még nem hozták nyilvánosságra. 2030-ig a város várhatóan 100 milliárd dollárt kap a befektetési alapból.

Forrás: http://money.cnn.com
http://discoverneom.com/

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások