Java | 2017. november 6.
     
Európai központját a Portfolio Services Centert (PSC) nyitotta meg Budapesten a világ egyik legnagyobb ingatlanügynöksége, a Cushman & Wakefield. a Duna közelében a Studium Irodaházban. A sajtóbejárás során a realista.hu újságírói megnézték az új, 1300 négyzetméteres irodát is.

A cég idén ünnepli 100. születésnapját, de a magyarországi története sem éppen ma kezdődött, hiszen Budapesten 1991-ben nyitott irodát a nagy nemzetközi ingatlanügynökségek közül elsőként Az elmúlt időszakban közel 80 alkalmazottat vettek fel, és összesen 150 főt fognak foglalkoztatni az első fázisban. Azonban a jelenlegi 1300 négyzetméteres irodájuk mellett a tervek szerint még egy szinttel kiegészülnek majd a Studium Irodaházban, így várhatóan 2019-ben a kollégák száma 250-300 főre bővülhet. A részleg új vezetője Byron Tudor elmondta: „örömmel tölt el, hogy a Cushman & Wakefield tagjaként irányíthatom a folyamatosan bővülő Portfolio Services Center csapatot, mely egyre szélesebb körű szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinknek a régióban.
Az áramvonalas irodában az elegancia párosul a könnyedséggel és otthonossággal. A szürke és fehér színek tónusai határozzák meg a munkahelyet, a feketébe bújt szabadon hagyott csövek pedig a végtelenség érzetét keltik, így a viszonylag alacsony belmagasságot is kompenzálják, amellett, hogy különleges megoldást is jelentenek.
A mai munkahelyeknél már ne keresd a dedikált munkahelyeket, mindenki szabadon dönt, hogy a 134 rugalmas munkaállomás közül melyiket választja. Azonban integráló tényező, hogy az egyes projektcsapatok a lehetőség szerint egymás mellett foglalnak helyet. Az összes terület mintegy 60%-a pedig az együttműködésre koncentrál. Harmonikusan megférnek egymás mellett a nagyteres irodakoncepció elemei és a közösségi terek, csendszobák, az étkező-konyha és persze a tárgyalók is. Itt egyidejűleg jelenik meg a helyi értékekkel a vállalat globális kultúrája. Ezt a szemléletet támasztja alá a falakon fellelhető fiatal magyar fotósok munkái, így például felfedezhetjük a Lánchidat is. A genius loci, vagyis a hely szelleme sem maradhatott ki, hiszen ismert magyar utcákról is neveztek el helyiségeket, így a csendes szobák a Ráday és Angyal utcákról kapták a nevüket, de még sorolhatnánk a gesztusokat. Különleges grafikai elemek is megjelennek, amelyek a színes mobíliákkal együtt vibráló környezetet teremtenek. A kommunikáció is number one, nincsenek telefonok, mindenki skype meetingek keretében beszél a kollégákkal, akik a világ más országaiban dolgoznak.

Forrás: realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontja is Európa legjobb múzeumai között szerepel 2018-ban!
Kaposvár intermodális csomópontot épít
A Foster + Partners aktívan részt vesz a futurisztikus Hyperloop rendszer megvalósításában
Bepillantunk a BudaPart építkezésébe a Kopaszi-gátnál
Az ajantai barlangkolostorok rejtélyes élete
A katari Nemzeti Múzeum egy gigantikus sivatagi rózsa
A 3h építésziroda a „Kreatív energiák a börtönben” című nemzetközi meghívásos tervpályázat 3. díjazottja
A Deloitte holland központja a világ legokosabb és legzöldebb irodaháza
A Nokia Skypark a második legjobb a világ irodafejlesztései között 2018-ban (FIABCI)
Az eVolo „Felhőkarcolók Versenye 2018” győztese az origami elve szerint épülő Skyshelter.zip
A sport és a kultúra egyetlen multifunkcionális sportcsarnokon osztozik SárváronKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 1 (2 szavazatból)