tervek arizóna Bill Gates csúcstechnológia high-tech okosváros

21. századi csúcstechnológiáját képviselő okosvárost épít Bill Gates a sivatagban


Java | 2017.11.17
Az arizonai sivatagban, a Phoenixtől 80 kilométerre fekvő Tonopah nevű település területén épül fel az az intelligens város, melynek ingatlanfejlesztője a Belmont Partners. A Bill Gates Cascade Investment nevű befektetési cége, mint felügyeleti szerv, ellenőrzési feladatot lát el a high-tech város megvalósítási folyamatában – írja a realista.hu.

A közel 80 ezer lakással rendelkező város 100 négyzetkilométeres területet foglal el, s ebből 13 százalék maradna beépítetlen, 15 százalékát pedig üzemek, boltok vagy hivatalok foglalnák el, a közel 2 négyzetkilométernyi helyre tervezett közoktatási intézmények mellett.

Rugalmasan bővíthető infrastruktúra

A nagyszabású projekt célja, hogy egy üres és kietlen vidéken, mostoha körülmények mellett felépített, rugalmas infrastrukturális modellt alkalmazó high-tech várost építsenek fel.Vagyis elvileg egy minden igényt kielégítő másodlagos központ épülne, amely szoros kapcsolatot tart fenn a Phoenixszel, és egy most tervezett főút nyomvonala alapján Las Vegasszal is. A projekt kommunikációs és infrastrukturális gerincét a nagy sebességű digitális hálózatok, adatközpontok, új generációs gyártási technológiák és elosztási modellek, illetve az autonóm járművek és az autonóm logisztikai csomópontok kialakítása adja.

Az állam ipari és informatikai vállalatait tömörítő Arizona Technology Council képviselője szerint Gates csapata kifogástalan helyszínt választott az okos város projektnek, amelynek tényleges beindulásáról egyelőre nem közöltek ütemtervet, de a szóban forgó I-11-es országutat állítólag már jövőre elkezdik építeni.

Forrás: realista.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások