hír bővítés Demján Sándor Gránit Pólus West End

Beépülhet az ország legértékesebb telke


sebesp | 2017.11.21
A West End bővítése helyett új városnegyedet fejleszt a Gránit Pólus – írta meg a hvg.hu.

Beépítik a már régóta a Gránit Pólus tulajdonában álló, West End mögött fekvő területet, mely mérete és elhelyezkedése folytán Budapest egyik, ha nem a legértékesebb telkének számít. A terület nem azonos azzal a hányatott sorsú telekcsoporttal, ahova a kormányzati negyedet tervezték felhúzni, mivel utóbbi a Ferdinánd híd másik oldalán, a vágányoktól jobbra helyezkedik el.

A Gránit korábban a bevásárlóközpont új szárnyát építette volna ide, de az ingatlanpiaci válság miatt nem indult el a fejlesztés. Az új projektben egy iroda- és lakóépületeket, illetve szállodát ötvöző smart city-t telepítenek 94 ezer négyzetméteren, 320450 ezer négyzetméteres beépítéssel. A cég két hektáros parkot és egyéb zöldfelületeket, valamint újszerű építészeti megoldásokat ígér. Az alapkőletételt 2018 második negyedévére tervezik, 2020-ra már átadnák az első ütemet. A projekt becsült költsége 1 milliárd euró.

Az elmúlt hetekben több változás történt a Gránit háza táján, ugyanis a csoport teljesen magyar tulajdonba került, miután Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát. Az új tulajdonosi struktúrában Demján és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatot. A múlt héten pedig 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá a Gránit Pólus az Erste Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával a meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center tőkeberuházási hitelkeretének biztosítása érdekében.


Forrás: hvg.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások