Foster+Partners Bloomberg székház központ átadás fejlesztés

Felavatták a Bloomberg új, nagystílű székházát Londonban

Tervező: Foster + Partners


Java | 2017. november 23.
     
A Bloomberg cég igazi művészeti mecénásként működik majd Európában. A gigantikus székház egy teljes városi blokkot foglal el Londonban, az elhíresült Bank of England vagy éppen a Szent Pál Katedrális szomszédságában. Az 1981-ben alapított cégnél 19 ezer munkás dolgozik 176 városban, akik naponta ötezer hírt tesznek közzé a média számára.

„A művészetek segítenek a városok fejlődésében, ezért támogatjuk a művészetet a világ minden táján. Az új európai székhelyünk művészete izgalmasabbá és inspirálóbbá teszi munkahelyünket, és segít kapcsolatot teremteni a környező közösséggel” – vallja a Bloomberg.

Az európai központ tervezői a két tömböt egy híddal kötöttek össze, miközben az épületek között húzódó passzázs tiszteleg az ókori római út előtt, amely valaha itt haladt át. Az épület homlokzatán a ferde bronzelemek olyan paneleket tartalmaznak, amelyek ha megnyílnak, akkor friss levegő árad be a belső terekbe, miközben az akusztikai bélések zajcsillapítóként funkcionálnak.

A belső terek is lenyűgözően elegánsak, így például a bronzborítású rámpa a tér teljes magasságában kanyarodik végig fölfelé. Ez a különleges belső sétány találkozóhelyként is működik, ahol az emberek kapcsolatot teremthetnek. Az ingatlanok körüli, az árkádok alatti vendéglátóipari egységek is az informális beszélgetések színtere lehet.

Az ingatlan kiérdemelte a BREEAM minősítést is, de nem csak a környezettudatos technológiák emelik a székház érdemeit, hanem az érzékeny tervezés is, amely reagál a helyszín történetére. Így például Cristina Iglesias egy három részből álló vizes installációt hozott létre Elfelejtett folyó címmel, amely valaha ezen a telken haladt keresztül. A terv az ókorban itt állt római templom maradványairól is megemlékezik.

"Azt szerettük volna elérni, hogy a vállalat alapvető értékeit megtestesítő épület az integritás és a folytonosság jegyében álljon úgy kívül, mint belül, és egy inspiráló, innovatív, dinamikus együttműködésre alapozott munkahely jöjjön létre a Bloomberg számára. Közös meggyőződésünk volt a megbízóval, hogy a fenntarthatóság és a jó közérzet legmagasabb sztenderdjeit kell biztosítanunk a dolgozók számára. Új, nyilvános tereket kellett teremtenünk, és a londoni City mindennapjait is egy különleges épületegyüttessel szerettünk volna gazdagítani” – tette hozzá Foster.


Forrás: Dezeen.com
 

A szerző legújabb cikkei:
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontja is Európa legjobb múzeumai között szerepel 2018-ban!
Kaposvár intermodális csomópontot épít
A Foster + Partners aktívan részt vesz a futurisztikus Hyperloop rendszer megvalósításában
Bepillantunk a BudaPart építkezésébe a Kopaszi-gátnál
Az ajantai barlangkolostorok rejtélyes élete
A katari Nemzeti Múzeum egy gigantikus sivatagi rózsa
A 3h építésziroda a „Kreatív energiák a börtönben” című nemzetközi meghívásos tervpályázat 3. díjazottja
A Deloitte holland központja a világ legokosabb és legzöldebb irodaháza
A Nokia Skypark a második legjobb a világ irodafejlesztései között 2018-ban (FIABCI)
Az eVolo „Felhőkarcolók Versenye 2018” győztese az origami elve szerint épülő Skyshelter.zip
A sport és a kultúra egyetlen multifunkcionális sportcsarnokon osztozik Sárváron
Tokió közepén a Tree-ness House mini botanikuskertjei javítják a levegő minőségétKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (3 szavazatból)