sebesp | 2017.11.23
A Foster + Partners által tervezett látogatóközpont az Apple új kaliforniai központjának részeként üdvözölte első vendégeit.

A tech-óriás új cupertinói kampuszak építészeti bővítéseként tervezett látogatóközpont a napokban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az új látogatóközpont a park kapujaként is felfogható, ahol a vendégek kényelmesen és átéléssel fedezhetik fel a kampuszt. A szerkezet sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik, mint szobrászian formált ​​lépcsőkkel, kőfalakkal és terrazzo padlókkal rendelkező, sokkal nagyobb szomszédja.

A Foster + Partners munkájában van egy konzolos, szénszállal erősített tető, amely az épület körüli területek számára biztosít menedéket, míg a tetőterasz kilátást nyújt a kampusz főépületére. "Az ötlet egy finoman kidolgozott pavilon létrehozása volt, ahol a lenyűgöző környezetben ugyanazt a választékos anyaghasználatot és építészetet élvezhetik a látogatók, mintha a hátterében lévő Apple Parkban lennének" ​​magyarázza a Stefan Behling, a tervezőstúdió vezetője.

A látogatóközpont déli végén egy félreeső kávézó található, ahol exkluzív ajándéktárgyak is kaphatók. Fent, a hajlított szénszálas bordákból készített pergolával fedett tetőteraszról csodálatos kilátás tárul fel az egész területre.


Forrás: Designboom.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások