hír épületek tervek cikk BREEAM Pozsony városfejlesztés

BREEAM Communities International minősítésre regisztrálták a HB Reavis projektjeit


sebesp | 2017.11.27
A HB Reavis ingatlanfejlesztő csoport BREEAM Communities International minősítésre regisztrálta Pozsony belvárosában épülő projektjeit. A fejlesztések számos előnnyel járnak majd a közösség számára a zöld területektől a szolgáltatásokon át a közlekedésig. A projekt az első városi beruházás a világon, ami elkészülte után a minősítést megkaphatja.

A BREEAM Communities minősítési rendszer a brit Building Research Establishment (BRE Group) dolgozta ki, amely a nagyléptékű ingatlanfejlesztések fenntarthatóságát méri és minősíti. Míg a szokásos BREEAM minősítési rendszer egyetlen épületet vizsgál, a közösségi alapú BREEAM Communities nagyobb léptékű beruházásokkal foglalkozik, és azok átfogó környezeti hatását vizsgálja. Felméri az egyes projektek társadalmi és gazdasági jólétre, természeti erőforrásokra, energiafelhasználásra, infrastruktúrára, lakhatásra és gazdasági létesítményekre gyakorolt hatását, miközben egy keretrendszert is biztosít a tervezéshez. A minősítési rendszer nemzetközi változatát 2017-ben vezették be.

A fejlesztő célja, hogy Pozsonyban a teljes Nove Nivy kerület megszerezze a BREEAM Communities nemzetközi minősítést, magába foglalva a jövőben épülő Twin City Towert, a nemzetközi Stanica Nivy buszpályaudvart és bevásárlóközpontot, új irodafejlesztéseket, közcélú infrastruktúrát, közlekedési hálózatot és új zöldterületeket. A 230 000 m2-en elterülő Nove Nivy kerületben összesen nyolc fejlesztés valósul majd meg, és a jelenleg elhagyott területek újjászületését követően a szlovák főváros új, pezsgő üzleti és közösségi központjává válik.

A HB Reavis nemrég kezdte meg a kerület legújabb fejlesztésének, a 133 000 m2-es Stanica Nivy építési munkálatait, amely egy regionálisan is jelentős bevásárlóközpontot, A kategóriás irodákat, újjáépített buszpályaudvart és modern piacot is felölel. A fejlesztés részeként két futballpálya méretű városi tetőkertet is létrehoznak, ami nemcsak a város zöldterületet arányát növeli, de egyedülálló üzleti és szabadidős találkozópontként is szolgál majd

A londoni Benoy és a helyi Siebert+Talas építészirodák által tervezett projekt a város új központja lesz: a trendi üzleteket, az egyedülálló szolgáltatásokat és a széles gasztronómiai kínálatot könnyen elérik az emberek a tömegközlekedés és kerékpárutak fejlesztése miatt.


Forrás: Realista.hu / Hbreavis.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások