díj MMA oktatási díj Kós Károly Egyesülés

Átadták az MMA idei oktatási díjait


droID | 2017. december 5.
     
Elismerő oklevéllel tüntette ki a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, képzők, közösségek, intézmények munkáját a Magyar Művészeti Akadémia hétfőn. Oklevelet kapott a Kós Károly egyesülés is.

A pedagógusok között az MMA Nyisztor Tinkát tüntette ki, a moldvai magyar közösség kulturális képviselete és a magyar nyelv használatának széleskörű terjesztése és ismertetése érdekében tett példaértékű eredményeiért, fáradhatatlan munkásságáért.

 Művésztanár kategóriában az akadémia elismerő oklevelet adományozott Richly Zsolt Balázs Béla-díjjal is kitüntetett grafikusművésznek, a magyarországi animációs filmművészet területén elért eredményeiért, valamint a fiatal művészek pályafutását elindító és meghatározó oktatói, valamint alkotói tevékenységének elismeréseként.

Képző kategóriában a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium kapott oklevelet, a képzőművészet és iparművészet művészeti területen végzett oktatás, szakképzés és tehetséggondozás értékteremtő és kiemelkedő színvonalának elismeréseként, közösség kategóriában a Kós Károly Egyesülésnek adományoztak oklevelet, a "szabad szellemi élet kibontakozása intézményes kereteinek" megteremtéséért, valamint az ennek méltó közegeként alapított építész mesteriskola megbecsüléseként. Intézmény kategóriában a magyar népzeneoktatás legrégebben működő képviselőjeként az Óbudai Népzenei Iskolát tüntették ki hagyományteremtő, példaértékű tevékenységének megbecsüléseként.

Az elismeréseket Vashegyi György, az MMA elnöke és Farkas Ádám, az MMA oktatási, képzési és tudományos bizottságának elnöke adta át az MMA székházában.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei:
Kulturális Örökség Európai Éve
Acélos megoldások: Ruhagyártól a gyümölcsfeldolgozóig
Liget Projekt: helyreállítják a városligeti Rondó eredeti funkcióját is
Átadták a gödöllői Prime Rate Irodaházat
Kiállítással emlékeznek a Pesti Vigadó elődjére, az egykori Redoute-ra
Öko-létformák
Rados Jenő hagyatéka – kiállítás a Fugában
Elhunyt Csák Máté okleveles építészmérnök, festőművész
Terítéken a Király
Los Angelesben tartották az amerikai templombezárásokról készült magyar dokumentumfilm világpremierjét
Hullámzó teljesítmény után erősödhet az építőipar
Megújul a városligeti park
Egyedülálló organikus dizájn a HillSide-banKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: