cikk

Ajándék építészeknek – kis karácsonyi ötletbörze


Csépé
Beton telefontok vagy parfüm? Építész felnőttszínező? Minimalista USB-elosztó? Minek örülne építész ismerősünk az ötlettelen nyakkendő-bor-könyv kombó helyett? Magyar és nemzetközi ötletek.

A Tervlap három éve már ajánlott pihent dizájnerek által pihenni vágyó építészek számára strucc-párnát, nos, ezúttal kicsit jobban körülnéztünk, mivel lephetnék meg építész ismerősüket, családtagjukat azok, akik valóban örömez szeretnének szerezni.

Az etsy.com oldalon érdemes körülnézni, rengeteg vicces ajándék is van, persze angol felirattal (például: Az egész éjszakát egy modellel töltöttem – amit én csináltam; vagy: Sosem gondoltam volna, hogy ilyen rohadt zseniális leszek, de nem tehetek róla, építész vagyok stb.), de a konzervatívabbak is találnak például százéves tervrajzzal díszített nyakkendőt (alig több mint 11 ezer forintért.)

Komoly gyűjteményt tett közzé az archdaily.com, ebben van betonmintás telefontok (potom 10 ezerért), vagy betonparfüm is, ami szerencsére nem cementillatú, hanem szantálfa és rózsa (és 40 ezer forintért vesztegetik).

USB-stick vagy -elosztó többféle is fellelhető, például az Odditymall.com nagyon szép tömörfa példányokat kínál (elég borsos áron, 32 ezer forint felett).

Új divat a felnőttkifestő, ebből brutálisan jó lehet egy brutalista épületeket tartalmazó kifestőkönyv – csak a legkúlabbaknak. (Az ára négyzer forint alatt van, persze plusz postaköltség, mint mindenhol.)

Ha itthon keresünk ajándékot, az obligát építészeti könyveken túl (például itt találni nagy választékban, ahol egyébként ingyenes könyvek is találhatóak, de azért ugye ilyet ajándékba nem illik...).

Sok építész örülne egy Nemzetközi Építészkongresszus belépőnek is (ha ráér 2018- március 9-én), vagy egy Metszet, esetleg Építési Megoldások folyóirat előfizetésnek.

Viszont statikai segédletet vagy Építésijog.hu előfizetést ne vegyenek. Vagyis ne Karácsonyra.

A szerző legújabb cikkei:
Sétányra építve – Junya Ishigami testetlen épülete
Ahogy a kínaiak látják Hudec Lászlót és Magyarországot, festményekben
Hihetetlen projektek, őrült ötletek – Junya Ishigami kiállításán jártunk Párizsban
Füleky Zsolt marad a helyettes államtitkár – a MÉSZ közgyűléséről jelentjük
Ideje az építésnek – kiállítás a határon túli műemlékek helyreállításáról
Ismerős Brick-díjasok: Tony Fretton és Naus Sándor
Magyar építészek a világ élvonalában versenyeznek
Ybl reloaded: most lett komplett a dunaparti együttes
Ben van Berkel (UNStudio) tervezheti Budapest új hídját!
Ledőlt a Tadzs Mahal két minaretje
Mivel kápráztassuk el tetőtérbeépítésen gondolkodó ügyfeleinket?
Bemutatták a MOME Műterem- és Médiaházat
Kitüntetést kapott Dr. Vámossy FerencKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 20 (10 szavazatból)