tervek Bara Design Studio HillSide irodaház

Egyedülálló organikus dizájn a HillSide-ban


droID | 2017.12.14
Erőteljes vonalak, organikus dizájn és sok zöld jellemzi Bel-Buda egyik legelegánsabb irodaházának lobbyját.

A MOM Park melletti HillSide Offices kivitelezése a tervek szerint halad. Az irodaház építése jelenleg a hatodik szintnél jár, és 2018 januárjában eléri a szerkezetkész állapotot. A felső emeletekről már most élvezhető az egyedülálló kilátás a Gesztenyéskertre és a budai hegyekre. A bel-budai irodaház, a magyar ingatlanpiacon egyedülállóan, már kilenc hónappal a tervezett átadás előtt elérte a 80%-os foglaltsági rátát.

A HillSide Offices nemcsak kiváló lokációjával, elegáns külső szerkezetével és környezettudatos technológiájával hívja fel magára a figyelmet. Az épület beruházóinak fontos volt az épület fogadóterének minőségi, modern és látványos kialakítása is. A lobby tervezésére Bara Ákost és a Bara Design Studiót kérték fel.

A zöld környezetben épülő HillSide Offices irodaház belső tereinek terveiben kiemelkedő szerepet kap a környezettudatosság és a természetközeliség. A belsőépítészeti koncepció reflektál az épületet körülölelő természeti formákra, terepvonalakra. Cél volt, hogy a külső és belső terek egységet képezzenek, minél kevésbé váljanak el egymástól. A budai hegyek geográfiai vonalai a vissza-visszatérő hullámvonalakban és a lekerekített bútorokban köszönnek vissza a lobby berendezésben. A természetes anyaghasználat, a sok zöld megjelenése természetközelivé és egyben otthonossá teszik az előteret. A közel 500 négyzetméteres előcsarnok tervezésének kihívásairól így nyilatkozott a tervező:

A legnagyobb kihívás a két épület között kialakult hatalmas tér kezelése volt oly módon, hogy az emberek mégis otthonosan tudják magukat érezni benne. A tiszta üvegfelületekkel határolt hatalmas térben ez igen nehéz feladatot jelentett.”

Különleges szerepet kapott a világítás kialakítása, amely akárcsak a bútorok leképezi a környék domborzati szintvonalait. A felső, világító LED-csíkok 3D-ben hullámoznak, izgalmas és egyedi látványt nyújtva a belépőknek. A beruházók tervei szerint 2018. nyár végére elkészül az irodaház, és birtokba vehetik a bérlők.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások