droID | 2017. december 18.
     
Alapos előkészítő munka és kiterjedt társadalmi egyeztetést követően októberben megkezdődött a Városliget 100 hektáros parkját érintő kert- és tájépítészeti megújítás első üteme.

Ennek keretében elindult a Vakok kertje, az iskolák kérései és igényei alapján kialakítandó új sportpályák, illetve a kutya élménypark teljes növény- és faállományának megújítása is. Ennek első lépéseként összesen 17 új, egészséges és ligethonos faegyedet ültettek el az elmúlt hónapban, melyet további 50 követ majd, így jövő márciusig összesen 67 új példány kerül a Ligetbe. Ezzel párhuzamosan pedig eltávolítottak 38 menthetetlenül beteg, balesetveszélyes, vagy a Ligetbe nem való, invazív fajtájú faegyedet. A sportpark kialakításának helyszínén összesen 13 fát ültetnek át, melyek a területen belül maradnak.

A Liget megújításának előkészítése során több tucat szakmai és civil szervezettel folyt egyeztetés a Városliget megújításának tartalmi kérdéseiről. Ezen egyeztetések és a Liget megújítását támogató állampolgári kezdeményezések, javaslatok alapján a Liget Budapest Projekt az elmúlt években számos szemponttal bővült. Így került be többek között a programba a park vonzáskörzetében lévő iskolák kérései alapján az a sportpark is, ahol ma tiltakozók akadályozták a munkálatokat. Szloszjár György, a Liget Budapest parkrehabilitációjának tervpályázatán nyertes Garten Stúdió vezető tervezője a 2017. szeptember 27-i Liget Park Fórumon részletes tájékoztatást adott a park felújítás első üteméről, ennek keretében a fák szükséges cseréjéről, a kivágandó, átültetendő, illetve újonnan telepítésre kerülő fák számáról.

Forrás: Liget Budapest

A szerző legújabb cikkei:
Kulturális Örökség Európai Éve
Acélos megoldások: Ruhagyártól a gyümölcsfeldolgozóig
Liget Projekt: helyreállítják a városligeti Rondó eredeti funkcióját is
Átadták a gödöllői Prime Rate Irodaházat
Kiállítással emlékeznek a Pesti Vigadó elődjére, az egykori Redoute-ra
Öko-létformák
Rados Jenő hagyatéka – kiállítás a Fugában
Elhunyt Csák Máté okleveles építészmérnök, festőművész
Terítéken a Király
Los Angelesben tartották az amerikai templombezárásokról készült magyar dokumentumfilm világpremierjét
Hullámzó teljesítmény után erősödhet az építőipar
Egyedülálló organikus dizájn a HillSide-banKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: