hír Kna üveg függőhídja

Kínában elkészült a világ leghosszabb üveg függőhídja


sebesp | 2017. december 29.
     
A 488 méteres gyalogoshíd padlója üvegből készült, sőt az adrenalinszint fokozása érdekében úgy tervezték, hogy lágyan kilengjen a látogatók alatt.A kínai Sicsiacsuangban adták át a világ leghosszabb üveghídját. A 488 méter hosszú üvegpadlójú gyalogos függőhíd két meredek szikla között feszül, 218 méteres magasságban átívelve egy szakadék fölött.

A látványhídról csodálatos panoráma tárul a látogatók elé hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku viidékre.

Az üveghidat 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze. Az építtető, a helyi turisztikai vállalat szerint az építményt eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, némi "izgalommal" fűszerezve a különleges látványt.

A rekordhosszúságú híd három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá.

Kínában több helyen is létesültek hasonló látványhidak méretben agymásra licitálva, egyik leghíresebb a Csangcsiacsie Nemzeti Parkban működik, ahol 430 méter hosszan, 300 méteres magasságban biztosít átkelést egy szakadék felett.

Forrás: www.133694.xyz

A szerző legújabb cikkei:
A BIG strandja Aarhusban
Kastély a fjordban
Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest
Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten
Kaliforniai álom 1961
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába
Felhőkarcoló Stop: Döntés született
Tervező kerestetik, de olcsóbban!
Kabinláz: Környezetbarát fakunyhókat épít a Hello Wood
Japán dizájnba költözött az iszlám tudásközpont
Megjelent a Pro Architectura díj 2018. évi hirdetménye
Stadion még nincs, de látogatni már lehetKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: