sebesp | 2018. január 7.
     
Közel százezer négyzetméteres új központ megépítését tervezi a Google Kaliforniában. Az egyedi ötleteiről híres BIG (Bjarke Ingels Group) két ötszintes cikcakkban lépcsőző épületet álmodott.

A koncepció lényege, hogy a növénnyel borított lejtős tetőfelületeket az alkalmazottak könnyen elérjék. Onnan több kávézó és pihenőterület is megközelíthető lesz. Az épületegyüttesben összesen 4500-an fognak dolgozni, így 20 négyzetméternyi irodaterület jut majd minden dolgozóra.

Üvegfelületek töltik ki a lejtők közötti rést, a fennmaradó homlokzatokat. A belső kialakításával a Clive Wilkinson Architects-t bízták meg kialakításra, míg Olin felelős a tájépítészetért.

A cég a kerékpározást és a tömegközlekedést preferálja, de 2085 autóparkoló helyet is biztosítanak a dolgozóknak. A tervek szerint 2021-ben költözik majd a Google az új épületbe, melynek telkén az irodaépület mellett lakóházak is helyet kapnak.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei:
Ez már a minimalizmus vége?
Csavart torony épülhet hamarosan az Árpád hídnál
Felhőkarcoló Stop: 65 vagy 90? Ez itt a kérdés!
Masztaba épült Londonban, lebeg a Serpentine tavon
Serpentine 2018: Betoncserépből szőtt kosár
Ez év utolsó negyedévében indul a Fertő-tó partjának harmincmilliárd forintos fejlesztése
Elkészült a világ legnagyobb U alakú üveghídja Kínában
Ismét leégett a glasgow-i art nouveau mestermű
Itt a világ legfenntarthatóbb irodaépülete
Richard Rogers-ék tornya is elkészült a World Trade Center helyén
Breeam Excellent (Kiváló) minősítést kapott a budapesti Danubio lakoház tervezési fázisban
Év Balatoni Háza 2018 – pályázati felhívás
Nem kibickedik tovább a rapper, ezután inkább maga is házakat tervez



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -1 (1 szavazatból)