tervek

Hummer Home

azaz böszme autóból, böszme áron, böszmeség


iStvan | 2011.07.27
A Hoddgets + Fung formatervező/építésziroda meglehetősen furcsa ötlettel állt elő a Hummer karosszériák újrahasznosítására.

A Hoddgets + Fung formatervező/építésziroda meglehetősen furcsa ötlettel állt elő a Hummer karosszériák újrahasznosítására.

Az autógyárakat törvény kötelezi arra, hogy elhasználódott autóikat újrahasznosítsák, de manapság kivétel nélkül nyersanyagnak tekintik az öreg autókat, értsd bontóba velük, ahol aztán kinyerik belőlük az újra felhasználható összetevőket.

A Hoddgets + Fung tervezőiroda most egy szokatlan ötlettel állt elő, mégpedig azzal, hogy a kidobásra ítélt Hummer H2-es karosszériákból akár lakóházakat is lehetne építeni. Nyolc karosszériából egész takaros kis otthont lehet összehozni.

Az orrukra állított karosszériákon az összes nyílászáró funkcionális marad, a motorháztetőkön keresztül a gépészethez lehet hozzáférni, az ajtók és csomagtér-fedelek nyitásával meg a lakást lehet pillanatok alatt átszellőztetni. Jó ötlet, de megvalósulása kétséges, legalábbis jelenleg. Nyolc Hummer H2-es megvásárlása ugyanis sokkal több pénzbe kerül, mint egy hasonló méretű ház felépítése.

A rendszerhez tartozik még a leírás szerint: 12 voltos elektromos rendszer, OEM hűtés, fűtés, és média elemek, opcionális geotermikus tároló tartályok, fotoelektromos cellák, és a szója szigetelés pedzegeti a fenntartható projektbe sorolást.

Források:
hplusf.com.
automotor.hu.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások