Java | 2018. január 22.
     
A Szegedi Dómnak a 3h építésziroda és a Váncza Művek által közösen tervezett felújítása középület kategóriában bekerült a hamburgi AIT Award 2018 finalistái közé - olvashatjuk a 3h Építésziroda facebook oldalán.

A nemzetközi pályázati felhívásra megmozdult az építész szakma színe-java. 36 országból összesen 723 projektet nyújtottak be a 2018-as AIT-díjra a Best in Interior and Architecture program keretén belül, s a pályázatok tizenkét különböző kategóriában versenyeztek. Ebben az óriási nemzetközi megmérettetésben két kiváló magyar építésziroda is részt vett közös projektjükkel.

A kategóriák a következők: Lakás / Lakóépület, Hotel, Étterem, Kereskedelmi épület, Iroda / Igazgatási épület, Égészségügyi épület, Sport / Szabadidő, Középület, Oktatási épület, Ipari épület, valamint két speciális kategória: Jövőbeli élet a városban, illetve Újoncok.

A Hamburgban, 2017. december 7-én és 8-án tartott zárt ülésen a zsűri az első két értékelés során minden kategóriában kiválasztotta a 10-15 legjobb projektet. A harmadik fordulóban ezeket újra megvitatták. Végül a zsűri határozta meg azokat a projekteket, amelyek díjat vagy különleges megemlítést kapnak.

A belsőépítészet és építészet legjobbjainak döntősei Ausztriából, Belgiumból, Bosznia-Hercegovinából, Kínából, Csehországból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Magyarországról, Indiából, Olaszországból, Luxemburgból, Malajziából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Spanyolországból, Svédországból, Svájcból, Hollandiából és az Egyesült Királyságból származnak.

A rangsorokat 2018. március 21-én 16.30 órakor hirdetik ki Frankfurtban, az AIT ünnepi díjkiosztó ünnepsége keretén belül a jelölt építész- és belsőépítész-irodák jelenlétében.

A finalisták névsora kategóriák szerint megtekinthető az AIT Award 2018 weboldalán: AIT-Award.com

A szerző legújabb cikkei:
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontja is Európa legjobb múzeumai között szerepel 2018-ban!
Kaposvár intermodális csomópontot épít
A Foster + Partners aktívan részt vesz a futurisztikus Hyperloop rendszer megvalósításában
Bepillantunk a BudaPart építkezésébe a Kopaszi-gátnál
Az ajantai barlangkolostorok rejtélyes élete
A katari Nemzeti Múzeum egy gigantikus sivatagi rózsa
A 3h építésziroda a „Kreatív energiák a börtönben” című nemzetközi meghívásos tervpályázat 3. díjazottja
A Deloitte holland központja a világ legokosabb és legzöldebb irodaháza
A Nokia Skypark a második legjobb a világ irodafejlesztései között 2018-ban (FIABCI)
Az eVolo „Felhőkarcolók Versenye 2018” győztese az origami elve szerint épülő Skyshelter.zip
A sport és a kultúra egyetlen multifunkcionális sportcsarnokon osztozik SárváronKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)