hír oktatás ösztöndíj Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BME Építőmérnöki Kar

Komplex ösztöndíjprogramot indít szeptembertől a BME Építőmérnöki Kar


sebesp | 2018. január 30.
     
Az új lehetőség abban nyújt segítséget, hogy a sikeres felvételi vizsgát tett diákok anyagi okokból ne kényszerüljenek az egyetemi tanulmányok melletti munkavállalásra.

A hazai építőiparban évek óta tapasztalható a szakemberhiány, ami mára elérte az építőmérnököket is. Több képzett vezetőre van szükség, mint amennyien végeznek az egyetemeken. A képzésben vezető szerepet betöltő BME Építőmérnöki Kar 2017 nyarán az ágazati szakmai szervezetekkel (Magyar Mérnöki Kamara, Építőipari Vállalkozások Országos Szövetsége) megalakította az Építő 250 Munkacsoportot, amelynek célja az építőmérnök-hiány megszüntetése. A megoldás első lépéseként a kar egy komplex ösztöndíjprogramot indít 2018 szeptemberétől.

Az ösztöndíjprogram egyik alapelve, hogy már az egyetemi élet első napjától támogatást nyújtson hallgatóinak, ezáltal is segítve önálló életük megalapozását. Az ösztöndíj folyamatos, kiegyensúlyozott tanulásra sarkall, és összege akár teljes mértékben lefedi egy átlagos egyetemista havi kiadásait. Így megteremthető annak lehetősége, hogy hallgatók a tanulásra koncentrálhassanak.

Az #építő250 ösztöndíjjal egy tanuló egy félév alatt összesen 250.000 forint támogatáshoz juthat havi 50.000 forinttal számolva. Az első félév első részének ösztöndíját a felvételi eredmény határozza meg. De azok sem maradnak le a lehetőségről, akik gyengébb felvételi eredményt érnek el. A 3. hónaptól az egyetemen nyújtott teljesítményt is figyelembe veszik, így támogatást kaphatnak, akik a felvételi eredményük miatt az első hónapokban nem kaptak ösztöndíjat. Ezáltal a program folyamatos tanulásra ösztönzi a hallgatókat. A második félévtől pedig már kizárólag az egyetemen nyújtott teljesítmény számít.

További részletek: BME.hu

A szerző legújabb cikkei:
Arculatfrissítés indul a Vörösmarty téren és környékén
Gondok vannak az új Nobel központ épületével
Hamarosan átadják a Mill Parkot a Soroksári úton
Ez állati! Építünk nektek lakótelepet, de aztán semmi malackodás!
Megnyílt a Fővárosi Állatkert legújabb fejlesztése, a Holnemvolt Vár
Kutyajó élmények – Átadták a kutyás élményparkot a Ligetben + videó
Kistelegdiék nyerték meg az elektromos autót
Fenntarthatósággal küzdenek a városrobbanással Indiában
Három szuperkórház-pályázat jön
És mégis forog ... – videó
Függőleges falu épül Párizsban
Az XTU építészei amorf, algával borított tornyai - videó
A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)