sebesp | 2018. február 18.
     
Uruguay történelmi ipari negyedében épült a hófehér irodaépület, amely világító fókuszpontként köti össze a két mellette álló raktár és ipari épületet.

A projekt egy húskészítmények csomagolóanyagainak forgalmazásával foglalkozó cég megbízásából jött létre, mely irodáit Montevideo kereskedelmi negyedébe kívánta áthelyezni, ezzel az építtető a régi ipari területen kialakult logisztikai központban központosíthatta tevékenységét.

A javaslat arra összpontosít, hogy a különböző raktárakat és a 2500 m2-es termelő üzemet a cég működési központjává tegye. Ezt a különböző időszakokban épült, változatos méretű és célú épületek közé ékelt irodák központi elhelyezésével tudták elérni. Az új irodák elrendezése részben újrahasznosítja ezeket a szerkezeteket, nevezetesen azokat a területeket, amelyek a régi ipari központ öltözőit és étkezőjét foglalták magukban.

A homlokzat vonalában végigfutó meglévő gépészeti vezetékek – amelyek eredetileg a gyár kiszolgálóterületeit látták el – lehetővé tették, hogy egy "mély" homlokzat jöjjön létre, és ezáltal a megrendelő egyik legfontosabb problémájára tudtak megoldást adni, azaz az irodák szeparálására és intimitásuk biztosítására, a természetes fény korlátozása nélkül az irodai munkahelyeken.

Miután az építészek – Andrés Cotignola, Marcelo Staricco és Carolina Tobler – a kapcsolódás kérdését, amely lényegében az egész beavatkozás célja volt, megoldották, a terv további részleteit egyszerűen egy lépcső és két terasz határozta meg, amelyek összekapcsolják és megvilágítják a két nyitott irodai szintet.

Forrás: v2com
Fotók: Marcos Guiponi

A szerző legújabb cikkei:
Üvegvilla lebeg a tó felett
Nagy Csaba Prima Primissima díjas
Transzparens intimitás: új szárnyat kap a SOTE
Kicsomagolták a Királyi Lovardát
15 medencével épül újjá a debreceni strand + videó
Európa, majd a világ legjobb középülete díját is elnyerte a Néprajzi Múzeum új épülete
Szerény skót házikó lett az Év Háza Nagy-Britanniában
Rezsicsökkentés a tervezőirodáknál
Ötletpályázatot írtak ki a Városmajori Szabadtéri Színpad átalakítására
Egyre egyenesebb a pisai ferde torony
Napcsapdák és panorámás skybar a Népliget mellett
Megkezdődött a parkolóház építése a Liszt Ferenc repülőtéren
Budapesti beruházások is vannak a RIBA idei díjazottjai közöttKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)