Java | 2018.03.06
A Váci Greens az elmúlt 5 év egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb budapesti megaprojektje, amely „A+” kategóriás irodákat kínál. A fejlesztést az Atenor saját forrásból finanszírozta. Az irodakomplexum elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben.

A Váci Greens „A+” kategóriás irodakomplexum negyedik tagja, a 15 647 m2-es „D” épület már most közel 60%-os kihasználtsági szinten működik. Idén januárban az Unilever költözött be az épületbe elsőként, mintegy 3 800 m2-re. Az AON, a világ vezető kockázatkezelési, biztosítási, viszontbiztosítási, nyugdíj- és humánerőforrás-tanácsadó cége kb. 2 000 m2-re, a tanácsadási, rendszerintegrációs, felhő és menedzselt szolgáltatásokat, üzletifolyamat-kiszervezést (BPO), Big Data és kiberbiztonsági megoldásokat, valamint tranzakciós szolgáltatásokat biztosító ATOS pedig 1 500 m2 irodabérletre szerződött.

A Váci Greens „D” irodaházat a Vikár és Lukács Építészstúdió tervezte. Tervezői koncepciójukat a fenntarthatóság maximális figyelembevételével valósították meg. Az épület földszintjén lévő ételudvarban tavasz és nyár folyamán nyit a Costa Coffee, a Buddha Original Wok Bar és a Salad Box, amelyek sora a Bence utcát és a Váci utat összekötő zöld, teraszkapcsolatos passzázsa mentén helyezkedik el. Az épületet egy magyar befektető vásárolta meg, property management tenderét a Cushman & Wakefield, a műszaki üzemeltetését pedig az Uniszol nyerte el. Az épület közös kizárólagos bérbeadó ügynöksége a Cushman & Wakefield és a Robertson.

A Váci Greens irodakomplexum összesen 130 000 m2 irodaterületet foglal majd magában a hat épületében. Az itteni neves bérlők jelenleg közel 6 000 embert foglalkoztatnak. Az utolsó ütemek átadásával (E és F épületek) ez a dolgozói létszám az elkövetkezendő két-három évben várhatóan megduplázódik.

Az átadási ünnepségen Borbély Zoltán, az Atenor Country Managere elmondta: „Köszönhetően a XIII. kerülettel való kiváló együttműködésnek, a Váci Greens ergonómiáját folyamatosan az aktuális irodapiaci igényekre szabhattuk, melynek köszönhetően projektünk egy rendkívül innovatív, kifejezetten sikeres és elismert irodakomplexummá vált.”

Váci Greens D épülete – Az Év Új Ingatlanfejlesztése 2017 II. helyezést ért el.

Forrás: Blog.iroda.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások