hír épületek tervek cikk Debrecen strand

Rá sem lehet majd ismerni a debreceni strandra


sebesp | 2018.04.03
A kormány további kétmilliárd forinttal támogatja a debreceni nagyerdei strand összesen hatmilliárd forintba kerülő fejlesztését.

Kósa Lajos a városházán emlékeztetett: korábban, a Modern városok program keretében négymilliárd forintot biztosítottak erre a célra, a tervezés után azonban kiderült, hogy a beruházást hatmilliárd forintból lehet megvalósítani.

Előterjesztésére a kormány elfogadta, hogy további nettó kétmilliárd forinttal támogatják a beruházást – mutatta be az erről szóló dokumentumot Kósa Lajos, megjegyezve, hogy azt ezen a héten írja alá a kormányfő.

A nagyerdei strand átalakításáról elmondta: a fejlesztés nem versenyezni akar a környező városok, például Hajdúszoboszló fürdőjével, hanem kiegészíti a szolgáltatásokat.

Ismertetése szerint a korábbi 3600 m2-es vízfelület 5 600 m2-re nő. Külön 1 600 m2-es "gyermekvilágot" alakítanak ki, de lesz új hullámmedence, kalandmedence, ugrómedence, "sportvilág" 50 és 33 méteres úszósávokkal, relaxációs medence és lassú folyású sodrómedence, emellett nyolc csúszdát is építenek.

Jelenleg a régi strandot bontják, az új strand kivitelezése még az idén megkezdődik, és a jövő évi szezonkezdésre adják át.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások