Rajki Diána | 2018. április 23.
     
Lassan húsz éves Várépítő pályázat (ill. elődje) idén is lehetőséget kínál a gyermekintézményeknek és műemlékeknek, hogy felújítási munkálataikhoz építőanyagot igényeljen! A pályázatok beadására már megnyílt az online felület. Beadási határidő: 2018. május 3.

Az idei évben is a tetőfelújítás kategóriában gyűlt össze a legtöbb felajánlás összesen nettó 9,7 millió forint értékben. Lehet pályázni Bramac tetőfedő anyagra, Creaton kerámia tetőcserépre, Colt tetőbevilágítóra, Prefa ereszcsatornára, és Terrán beton tetőfedő anyagra. Több új cég is csatlakozott a pályázathoz, idén először lehet Icopál vízszigetelésre, Leier kéményrendszerre és Velux tetőablakra pályázni. Homlokzat képzés és hőszigetelő kategóriában Bachl, Baumit és Ravatherm XPS termékekre nyújthatják be igényüket a pályázók.
Belső felújítás kategóriában pedig a 25 éve működő Murexin hideg-/meleg burkoló anyagaira és a Henkel-Ceresit fúgázó és glettanyagaira lehet pályázni.
Az ÉMSZ - Épületszigetelők, Bádogosok és Tetőfedők Országos egyesülete idén ötödik alkalommal vállalta egy nyertes tetőfedési munkálatainak kivitelezését társadalmi munkában.

Pályázni nem lehet készpénzre, de a bíráló bizottság tagjainak idén is lehetőségük van 1,4 millió forintot szétosztani a nyertesek között, amelyet a nyertesek további építőanyag vásárlásra vagy kivitelezésre fordíthatnak.
A felajánlók között vannak cégek, de jó helyre kerül minden évben a proidea.hu e-build és a Magyar Építéstechnika évente 500 000 Ft értékű Jövőkuckó felajánlása is.

A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának tagjai lassan két évtizede
Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője
és a zsűri új, idén csatlakozott tagja Beleznay Éva, okleves építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze.

További információ info@varepitopalyazat.hu, www.varepitopalyazat.hu
T: (23) 611-029

A szerző legújabb cikkei:
Többfunkciós épület, elegáns színek
Rekord méretekkel, rekord gyorsasággal, fontos céllal
EQUITONE: az építészeti formálás szerves része
Természetes homlokzatburkolatok középületeken
A homlokzat háromszínű játéka
Szőlőhegyek arany csillogásban
Visszafogottan elegáns nagylapos homlokzatburkolat családi házon
„…a kultúrák békés egymás mellettisége és kölcsönös tiszteletben tartása …”
Újra itt az Építési Piaci Prognózis
Nagytáblás szálcement lapokból nyitott fugás kialakítás
Mobilgáttal az árvíz ellen
Tanyasi ház újragondolvaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: