hír épületek cikk Makovecz kápolna

Megvalósulhat Makovecz Imre Rózsakápolnája


sebesp | 2018. április 29.
     
Nyolcévnyi előkészítés után hamarosan elkészülhet a Makovecz Imre által megálmodott szőregi Rózsakápolna, mivel a megvalósításhoz szükséges 115 millió forint már a Szeged-Csanádi Egyházmegye számláján van.

Magyarország kormánya 2013-ban döntött arról, hogy jelentős anyagi támogatást biztosít a már megtervezett, illetve tervezésre előkészített, Makovecz Imre nevével fémjelzett épületek megvalósítására. Ennek jegyében nyújtottak be pályázatot a szőregi Rózsakápolna kivitelezésére. Egy tavaly októberi kormánydöntés értelmében a Rózsakápolna felépítésére 115 millió forintos állami támogatást kap a Szeged-Csanádi Egyházmegye, amely összeg már meg is érkezett a püspökség számlájára.

Szőreg egyháztörténete és vallási élete szempontjából is jelentős esemény a Makovecz tervezte temetői kápolna elkészülte – hangsúlyozta Miklós Péter történész, akinek nemrégiben jelent meg A szőregi templom kétszáz éve című könyve. Miklós hozzátette: a Rózsakápolna egyedisége és építőművészeti értéke miatt is kiemelkedik majd a dél-alföldi egyházi épületek sorából.

Forrás: Délmagyar.hu

A szerző legújabb cikkei:
124 új épület lesz a Szentendrei Skanzen Erdély bemutatóján
Több helyen meg kell erősíteni az Iparművészeti Múzeumot, új engedélyezési terv készült
24,4%-kal nőtt az építőipar termelése augusztusban
Fosteréké az idei Stirling-díj
Jéglencse: 25 milliárdból épül sportcsarnok Székesfehérváron
Átadták a felújított Gül Baba türbéjét
Fal fellebben, festék loccsan
Embert ölt Fosterék ablaka
A korszerű funkciók figyelembevételével újult meg a Budai Vigadó
Az építészet ereje
Környezettudatos épületek tervezésére kell törekedni
Föld alatt kötné össze a Déli és a Nyugati pályaudvart a kormányzat
Nincs itt semmi látnivaló, csak egy átlagos kínai magasház tornyosul előttedKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: