hír tervek cikk sportberuházás multifunkcionális sportcsarnok Sárvár kultúra sport

A sport és a kultúra egyetlen multifunkcionális sportcsarnokon osztozik Sárváron


Java | 2018. április 30.
     
2 milliárd 60 millió forintot kapott a Sárvári Önkormányzat a kormánytól, és ezzel zöld utat kapott ez a multifunkcionális projekt, amelynek előkészítését 10 éves huzavona előzte meg. A sportcsarnok nem csak a sport számos ágának mai, korszerű helyszínéül szolgál, de kulturális központként is működik.

Az 5000 m2-es csarnok alkalmas lesz nemzetközi szintű kézilabda-mérkőzések, továbbá kosárlabda-, futsal- és tollaslabdameccsek megrendezésére. Külön terem épül a birkózóknak és a karate szakosztálynak, ezeken kívül fitness- és konditerem, négypályás teke-, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd.

A nagytermet egy kiszolgáló rész fogja körbeölelni egyebek mellett a vizesblokkokkal. De egy négypályás bowling pálya és két squashpálya is épül itt. A sportolóknak egy fitness- és erőfejlesztő termet alakítanak ki, és végre állandó helye lesz a birkózóknak és a karatésoknak is az épületben. A csapatok kapnak külön öltözőket is, sőt, két masszázstermet is kialakítanak számukra.

A sportrendezvényekhez 600 fix férőhelyes lelátó épül, ami 200 mobil ülőhellyel tovább bővíthető, de kulturális rendezvények esetén még 400 mobilszéket tudnak elhelyezni a nagyteremben, így akár ezer fő is befér egy-egy koncertre. A kultúra jegyében a mozit a csarnok földszintjére tervezik, és nagyjából 120-130 embert tud majd befogadni. Színházi előadásokra a csarnok technikailag alkalmatlan, erre a sárváriaknak még várniuk kell.

A csarnok 2900 m2-nyi tetőszerkezetébe 159 tonna szerkezeti acél épül be.

Forrás: Nyugat.hu

A szerző legújabb cikkei:
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontja is Európa legjobb múzeumai között szerepel 2018-ban!
Kaposvár intermodális csomópontot épít
A Foster + Partners aktívan részt vesz a futurisztikus Hyperloop rendszer megvalósításában
Bepillantunk a BudaPart építkezésébe a Kopaszi-gátnál
Az ajantai barlangkolostorok rejtélyes élete
A katari Nemzeti Múzeum egy gigantikus sivatagi rózsa
A 3h építésziroda a „Kreatív energiák a börtönben” című nemzetközi meghívásos tervpályázat 3. díjazottja
A Deloitte holland központja a világ legokosabb és legzöldebb irodaháza
A Nokia Skypark a második legjobb a világ irodafejlesztései között 2018-ban (FIABCI)
Az eVolo „Felhőkarcolók Versenye 2018” győztese az origami elve szerint épülő Skyshelter.zipKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)