hír pályázat Szeged Széchenyi tér tervpályázat

A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!


sebesp | 2018. május 3.
     
A Modern Városok Programban születik újjá a szegedi Széchenyi tér, a kiírt építészeti tervpályázat azonban nem volt eredményes, így meg kell ismételni.

Négy pályamunkát nyújtottak be a Széchenyi tér megújítására, ezek közül azonban egyet tartalmi hiányosságok miatt ki kellett zárnia a szakmai zsűrinek. A további háromtól a zsűri nem volt elragadtatva, így a pályázat eredménytelenül zárult.

A szakemberekből álló zsűri előtt két lehetőség volt: díjaznak egy munkát, és megkezdik a tárgyalásokat a további tervezésről, vagy megveszik a pályamunkát, amennyiben értékes ötletet találnak benne. A döntés értelmében két tervet vásárol meg a város, mindamellett díjazásra egyiket sem javasolta a bizottság, így új pályázatot kell kiírni. Nagy Sándor alpolgármester szerint június végéig ez meg is valósulhat. Az új kiírás feltételei várhatóan az előzőhöz hasonlóak lesznek, de a szakmai zsűri új ajánlásokat is megfogalmaz, ezzel segítve a jelentkezők munkáját.

Mivel nem hirdetett nyertest a szakmai zsűri, egyelőre nem ismerheti meg a nagyközönség a benyújtott műveket, így tudják ugyanis továbbra is biztosítani a pályázat titkosságát. Nagy Sándor szerint az sem kizárt, hogy a tervezők közül újból jelentkezik valaki, ezért is marad egyelőre titok, hogy miként is álmodták újra a Széchenyi teret az első pályázati körre jelentkező tervezők.

Forrás: Délmagyar

A szerző legújabb cikkei:
124 új épület lesz a Szentendrei Skanzen Erdély bemutatóján
Több helyen meg kell erősíteni az Iparművészeti Múzeumot, új engedélyezési terv készült
24,4%-kal nőtt az építőipar termelése augusztusban
Fosteréké az idei Stirling-díj
Jéglencse: 25 milliárdból épül sportcsarnok Székesfehérváron
Átadták a felújított Gül Baba türbéjét
Fal fellebben, festék loccsan
Embert ölt Fosterék ablaka
A korszerű funkciók figyelembevételével újult meg a Budai Vigadó
Az építészet ereje
Környezettudatos épületek tervezésére kell törekedni
Föld alatt kötné össze a Déli és a Nyugati pályaudvart a kormányzat
Nincs itt semmi látnivaló, csak egy átlagos kínai magasház tornyosul előttedKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: